Musorujsag
Élő Eredmények

Pochettino: Nagylelkű volt velem a Jézuska

Pochettino: Nagylelkű volt velem a Jézuska

m4sport.hu/A Bola
Maurício Pochettino, a Paris Saint-Germain nemrég kinevezett vezetőedzője elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy egy ekkora lehetőséget kapott, egy ilyen nagy csapat vezetésével. A honfitársáról, Lionel Messiről szóló pletykákra kategorikusan reagált és kijelentette, számára a csapat egysége a fontos.

„Nagylelkű volt velem a Jézuska, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget ennél a nagy klubnál. Szeretném megköszönni a bizalmat Leandrónak, ahogyan az elnök úrnak, Nasszer al-Kelaifinak. Egy álom valósult meg azzal, hogy itt lehetek, újra itthon (Pochettino 2001 és 2003 között a PSG játékosa volt). Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy hatalmas kihívás. A nyomás gigantikus, mert a világ egyik legnagyobb klubját képviseljük. Lionel Messi? Ez a kérdés nem lényeges” – mondta a klub sajtótájékoztatóján Pochettino.

Azt is hamar tisztázta, hogy ki lesz a csapat kapitánya.

„Marquinhos ennek a csapatnak a kapitánya. Semmi kétségen afelől, hogy velem is ő lesz.”

A párizsiak legnagyobb sztárjának, a brazil Neymarnak a szerepéről is beszélt.

„Megkeressük Neymarnak azt a pozíciót, ahol a legjobbját képes nyújtani. Nem szeretek szisztémákról beszélni. Most minden játékost meg akarok hallgatni, nem csupán Neymart, mert egy olyan szisztémát akarunk kidolgozni, amelyben mindenki a számára ideális helyen játszik” – beszélt elképzeléseiről az argentin edző.

Borítókép: Mauricio Pochettino (Fotó: EPA/WILL OLIVER)

További tartalmak