A Man. City a Messi-projekt miatt ajánlott kevesebb fizetést De Bruyne-nek

Sajtóhírek szerint a Manchester City a jelenlegi fizetési keret szűkebbre szabásával próbálja megteremteni Lionel Messi szerződtetésének lehetőségeit.

fotó: EPA/Ian WaltonA City jelenlegi legjobb és legfontosabb játékosa vita nélkül Kevin De Bruyne, így nem meglepő, hogy a klub már most szeretné meghosszabbítani a belga válogatott középpályás 2023-ban lejáró szerződését.

Ami viszont érdekes, hogy a klub De Bruyne jelenlegi fizetésénél alacsonyabb összeget ajánlott fel, ami érthető módon nem esett jól az előző szezonban a Premier League legjobbjának választott játékosnak.

Sam Lee, a The Athletic újságírója szerint a City azért próbál spórolni De Bruyne fizetésén, hogy a Barcelonából elvágyódó és a szezon végén ingyen igazolható Lionel Messi fizetését biztosítani tudja a klub. De Bruyne jelenleg heti 350 ezer fontos keres a Citynél, Messi heti fizetése több mint 500 ezer font a Barcelonánál.

Sam Lee hozzáteszi, szerinte a feszültségek ellenére a felek végül meg fognak egyezni és meghosszabbítják a szerződést.

Eközben az erősen kérdéses, Messi hol folytatja.

fotó:EPA/Alejandro GarciaA Barcelona súlyos gazdasági problémáinak ismeretében nehéz elképzelni, hogy a további kérőkkel versenyezzenek, így a maradás leginkább Messi elköteleződésén múlik.

A lehetséges opciók között a PSG és a Manchester City tűnik befutónak. Előbbi mellett a most kinevezett argentin vezetőedző, Mauricio Pochettino, egy új projekt, szinte biztosnak tűnő trófeák és természetesen Neymar szól. Utóbbi mellett pedig Pep Guardiola, illetve a Premier League kihívása és rivaldafénye.