×

A Wolves edzője aggódik a fertőzések növekvő száma miatt

Az angol futballklubokhoz kapcsolódó koronavírusos fertőzések növekvő száma miatt fejezte ki aggodalmát a Wolverhampton Wanderers edzője, Nuno Espirito Santo, aki a járványügyi helyzet romlásától tart.

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE Nuno Espirito Santo (EPA/Peter Powell)
A Premier League-ben négy, míg az élvonal alatti három osztályban összesen több mint ötven találkozót kellett már elhalasztani a pandémia miatt.

"Sajnos, ez egyre többször fog megtörténni. Csak figyeljék a híreket, az előrejelzések szörnyűek, egyre rosszabb lesz a helyzet" - fogalmazott a BBC-nek adott interjúban Espitito Santo, csapata pénteki FA Kupa-mérkőzése előtt, amelyen a Crystal Palace együttesét fogadja az együttes.

Kétségessé vált az Aston Villa és a Liverpool kupameccsének megrendezése, miután a birminghamieknél felbukkanó új fertőzések nyomán a klub csütörtökön bezárta edzőközpontját. A Southampton és a harmadosztályú Shrewsbury találkozóját pedig már későbbi időpontra tolták az utóbbinál megjelenő pozitív esetek miatt.

A Premier League-ben szereplő kluboknál a stábtagok és játékosok heti két vizsgálaton esnek át, kedden heti rekordot jelentő 40 pozitív esetről számoltak be.