×

A Burnley egy mobilalkalmazással szűri a jövőben a tehetségeket

Az angol élvonalban szereplő Burnley labdarúgócsapata a jövőben mobilalkalmazás segítségével is teszteli az akadémiájára jelentkező fiatalokat.

A Burnley az AiSCOUT tehetségkutató program használatával tervezi a jövőben a tehetségek felfedezését. (Forrás: Burnley - Facebook) A Burnley az AiSCOUT tehetségkutató program használatával tervezi a jövőben a tehetségek felfedezését. (Forrás: Burnley - Facebook)
A klub kedden közölte, hogy megállapodást kötöttek az AiSCOUT tehetségkutató program használatára, melynek segítségével a 14 év feletti érdeklődők feltölthetik videojukat a speciális gyakorlatok elvégzéséről, a teljesítményüket és eredményeiket pedig az elemzők nemcsak egyénileg képesek kiértékelni, hanem mesterséges intelligencia segítségével össze is tudják hasonlítani a többiekével.

A tájékoztatás szerint a jelentkezők közül a legjobbakat az év folyamán meghívják az akadémia hivatalos tesztnapjaira.

Alan Pace, a Burnley elnöke kiemelte, nagy várakozással tekintenek a programra, hiszen első alkalommal használnak ilyen technológiát a klubnál a kiválasztás során. A sportvezető reményét fejezte ki, hogy ezzel világszerte tovább népszerűsítik klubjukat, valamint lehetőséget biztosítanak fiatalok számára arra, hogy felhívják magukra a figyelmet.

Jonathan Pepper, a klub akadémiájának edzője hozzátette, a globális tehetségkutató lehetővé teszi, hogy elsőkategóriás akadémiához csatlakozzanak olyan játékosok, akik profi labdarúgók akarnak lenni.