×

Cristiano Ronaldo csapattársa lehetett volna Messinek Barcelonában

Ez a hajszálat nevesíteni is lehet: Ronaldinho. Joan Laporta, aki 2003 és 2010 között volt a Barcelona elnöke, és újra harcba száll a hónap végén az elnöki székért, az Iniestazónak adott egy interjút, amelyben elmesélte, hogy visszautasította Cristiano Ronaldo szerződtetését.

Spanyol labdarúgó-bajnokság Barcelona, 2016. április 3. Cristiano Ronaldo, a Real Madrid (b) és Lionel Messi, a Barcelona játékosa a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2016. április 2-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. (MTI/EPA/Alejandro García)
Mindez 2003-ban történt, amikor Laporta egy váratlan ajánlatot kapott, az akkor még nagyon fiatal portugál megszerzésére.

„Akkor éppen Ronaldinho és Rafael Márquez szerződésének lezárásán dolgoztunk. Márquez emberei felajánlották nekem Cristiano Ronaldót, aki akkor még a Sportingban volt. Az ügynökök elmondták, hogy van egy játékosuk, akit 19 millió euróért gyakorlatilag már eladtak a Mancheser Unitednek, de nekünk szívesen adják 17 millióért is” – emlékezett vissza Joan Laporta, mi történt 2003 nyarán.

„Addigra viszont sokat fektettünk Ronaldinhóba (32 millió eurót). Cristiano inkább a széleken volt bevethető, semmint középen, és úgy gondoltuk, ott elég jól el vagyunk látva. Végül elutasítottuk az ajánlatot és nem is bántam meg” – mesélte a Barcelona korábbi elnöke.

Cristiano Ronaldo azon a nyáron végül a Manchester Unitedben kötött ki, ahol Sir Alex Ferguson kezei alatt világsztárrá nőtte ki magát. Laporta nem panaszkodhatott döntése miatt, Ronaldinho is ikonikus alakja lett a katalánoknak.

Ugyanakkor érdekes belegondolni, hogy akkor a 2003/04-s szezonban Messi még a Barcelona B csapatában játszott, egy évvel később került fel a felnőttekhez. Amennyiben vállalta volna, hogy kicsit mélyebben nyúl a zsebébe, akkor egy félelmetes támadótrióval rendelkezhetett volna, Ronaldinhóval, Messivel és CR7-tel.