Musorujsag
Élő Eredmények

Vereséggel is döntőbe jutott a Palmeiras a Libertadores Kupában

mti
Hazai veresége ellenére bejutott a labdarúgó Libertadores Kupa döntőjébe a Palmeiras.

A brazil csapat a múlt héten 3-0-ra verte Buenos Airesben a River Plate együttesét, így hiába kapott ki 2-0-ra Sao Paulóban, pályára léphet január 30-án a riói Maracana Stadionban, melyben zárt kapuk mögött rendezik majd meg a legrangosabb dél-amerikai klubsorozat fináléját.

Palmeiras (Fotó: EPA/Amanda Perobelli/Pool)

A keddi találkozón a vendégcsapat már a félidőben 2-0-ra vezetett a paraguayi Robert Rojasnak (29. perc) és a kolumbiai Rafael Santos Borrénak (44.) köszönhetően. A második játékrészben azonban már nem volt ennyire hatékony a River Plate, amelyből Rojast a 72. percben kiállították. Wevertonnak, a hazaiak kapusának szintén jelentős szerepe volt abban, hogy a folytatásban nem változott az eredmény. A feszült hangulatú összecsapáson több esetben a videót kellett segítségül hívni kétes helyzetek megítéléséhez, így a második félidő elején is, amikor a harmadik River-gólt nem adta meg a játékvezető. Az uruguayi Esteban Ostojich egy jóval korábbi, a támadás elején észlelt les miatt érvénytelenítette a találatot.

A Palmeiras ötödször játszik döntőt a Libertadores Kupában, de csak 1999-ben tudott nyerni. A mostani fináléban az argentin Boca Juniors vagy a brazil Santos lesz az ellenfele. Ebben a párharcban a Buenos Aires-i első felvonás gól nélküli döntetlennel ért véget.

A sorozat küzdelmeit márciusban, a csoportszakaszban felfüggesztették, majd szeptemberben folytatódtak.

További tartalmak