Musorujsag
Élő Eredmények

A Wolves mestere lehet Arteta utódja az Arsenalban

A Wolves mestere lehet Arteta utódja az Arsenalban

m4sport.hu/TalkSport
Több nagy labdarúgó (Cristiano Ronaldo) és edző (José Mourinho) ügynöke, Jorge Mendes újra felvette a kapcsolatot az Arsenallal, mert meggyőződése, hogy a Wolverhampton menedzsere, Nuno Espirito Santo készen áll arra, hogy egy nagyobb csapatot irányítson.

A portugál Jorge Mendes egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy új munkát találjon honfitársának, Nuno Espirito Santónak, aki eddig látványos eredményeket ért el a Wolves kispadján. Az angol The Sun is beszámolt arról, hogy szuperügynök komolyabb feladatot szánna az edzőnek, ezért újra felvette a kapcsolatot a londoni Arsenal vezetőségével.

Pár héttel ezelőtt igencsak ingott a kispad a spanyol Mikel Arteta alatt, így az Ágyúsok vezetősége felmérte a lehetőségeket, kivel pótolhatnák a fiatal edzőt, aki Pep Guardiola mellett pallérozódott.

A csapatnak végül sikerült kikászálódnia a gödörből a városi rivális Chelsea legyőzésével, azóta négy mérkőzés veretlen maradt, így elcsitultak az edző feje fölött a hullámok, de biztonságban nem érezheti magát.

Espirito Santo szeptember hosszabbította meg szerződését 2023 szeptemberéig a Farkasokkal, jól is érzi magát a klubnál, de nem vetne el egy jó ajánlatot, kihívást.

Ügynökének kikötötte, hogy mindenképpen szeretne Angliában maradni, de egy spanyol lehetőségen is elgondolkozna, miután korábban, a Valencia csapatánál is dolgozott.

Amikor 2018 decemberében José Mourinho állása volt veszélyben a Manchester Unitednél, Mendes felajánlotta NES szolgálatait a Vörös Ördögök vezetőségének, amely végül korábbi játékosát, a norvég Ole Gunnar Solskjaert választotta a karakán edző utódjaként.

A jó kezdés, majd nehézkes folytatás után a United jelenleg vezeti a Premier League-et a norvég szakember irányítása alatt. A Wolves a tizennegyedik a tabellán.

Borítókép: Nuno Espirito Santo (Forrás: EPA)

További tartalmak