Visszalépés miatt nem lesz teljes a klub-vb mezőnye

Az új-zélandi karanténszabályok miatt az óceániai térséget képviselő Auckland City lemondta a részvételt a labdarúgó-klubvilágbajnokságon, amelynek február 1. és 11. között Katar ad otthont.

FIFA-klubvilágbajnokság (Fotó: Facebook/FIFA Club World Cup)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) pénteken eljuttatott döntés értelmében nincs megoldás arra, hogy a klub részt vegyen az eredetileg decemberre kiírt tornán.

A FIFA a honlapján megjelent közleményében kiemelte: a katari hatóságokkal együtt mindenre kiterjedő egészségügyi és biztonsági szabályzással igyekeznek megvédeni a tornán résztvevők egészségét.

Az Auckland City visszalépésével az első fordulós találkozóra nem kerül sor. A klubvilágbajnokságon a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München mellett az egyiptomi al-Ahli, a dél-koreai Ulsan Hyundai, a mexikói Tigres de la UANL, valamint a házigazda al-Duhail részvétele biztos. A fennmaradó helyre a Libertadores Kupa győztese pályázik, a címért két brazil együttes, a Palmeiras és a Santos mérkőzik meg január 30-án. A klub-vb sorsolását kedden tartják Zürichben.