Musorujsag
Élő Eredmények

Wayne Rooney visszavonult és a Derby County menedzsere lett

m4sport.hu
Pénteken Wayne Rooneyt nevezték ki a Derby County menedzserének, miután november óta megbízott szakvezetőként, játékos-edzőként irányította az angol másodosztályban szereplő együttest.

A döntés értelmében az angol válogatott gólrekordere végleg felhagy a játékkal és a jövőben csak menedzseri feladataira koncentrál. Szerződése két és fél évre szól, 2023 nyaráig érvényes.

Rooney elmondása szerint már érkezésekor lenyűgözte a Derby Countyban rejlő hatalmas potenciál és bár voltak egyéb vezetőedzői ajánlatai, meg sem fordult a fejében, hogy távozzon a klubtól.

„Hatalmas kihívás és megtiszteltetés olyan elődök nyomába lépni, mint Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard és Phillip Cocu. Minden erőmmel azon leszek, hogy kihozzam a maximumot abból az óriási lehetőségből, amit az elmúlt 12 hónapban a klubnál tapasztaltam” – mondta Rooney kinevezését követően.

A 35 éves Rooney egy éve igazolt a DC Unitedtől a Derbyhez, 35 mérkőzésen 7 gól és 3 gólpassz fűződik a nevéhez.

Phillip Cocu novemberi menesztését követően vette át a Championship utolsó helyén álló csapat irányítását, megbízott játékos-edzői pozícióban. Azóta az eredmények javultak, kilenc mérkőzésből csak kettőt veszítettek el, és amennyiben a hétvégén legyőzik a Rotherhamet, elmozdulnak a kiesőzónából.

További tartalmak