Musorujsag
Élő Eredmények

Özil távozik az Arsenaltól, a Fenerbahce lehet az új csapata - sajtóhír

m4sport.hu
Lemond heti 350 ezer fontos fizetéséről, cserébe ingyen mehet már most, szerződése lejárta előtt.
Mesut Özil (fotó: EPA/WILL OLIVER)

Az Arsenal és Mesut Özil közel állnak a középpályás szerződésének idő előtti felbontásához, így a játékos már a télen, ráadásul ingyen csatlakozhat a török Fenerbahce-hoz.

A játékos heti 350 ezer fontot keresett úgy is, hogy nem lépett pályára. Szerződése nyáron lejárt volna, és a megállapodás szerint lemond az addig neki járó összegről, cserébe ingyen elengedik őt. Korábban többször hangsúlyozta, kitölti a szerződését, most azonan úgy tűnik, mégis meggondolta magát.

Özil 2013-ban szerződött a londoniakhoz a Real Madridtól és Arsene Wenger idejében alapembernek számított. A francia szakembert követő Unai Emery már nem annyira számolt vele, az őt váltó Mikel Arteta pedig szinte semmibe vette. A hét és fél év alatt 254 meccsen lépett pályára, ezeken 44 gól és 77 gólpassz fűződik a nevéhez.

A brit Athletic információi szerint az elmúlt időszakban a DC United és a Fenerbahce is komoly érdeklődést mutatott iránta. Ügynöke, Erkut Sogut megerősítette, a meccshiányban szenvedő Özil mostantól bármelyik klubbal tárgyalhat, ugyanakkor a Fener elsőbbséget élvez mindenkivel szemben.

A Fenerbahce 17 fordulót követően rosszabb gólkülönbsége miatt áll csak a második helyen a török bajnokságban a Besiktas mögött. A korábbi német válogatott játékosnak magyar csapattársa is lesz, hiszen Szalai Attila a napokban írt alá a török csapathoz.

További tartalmak