Musorujsag
Élő Eredmények

Robin van Persie: Maradona elűzte a másnaposságunkat

Robin van Persie: Maradona elűzte a másnaposságunkat

Mirror/m4sport.hu
Robin van Persie felidézett egy hat évvel ezelőtti sztorit, amelyben kiderül, hogyan űzte el a Manchester United játékosainak másnaposságát Diego Maradona.

David Moyes a Sir Alex Fergusontól örökölt Vörös Ördögöket 2014 januárjában Dubajba vitte edzőtáborozni és a játékosok kimenőt kaptak az egyik éjszaka csapatépítés céljából, azonban másnap a tréning nem maradhatott el.

„Mondjuk úgy, hogy a csapattársaim többségének nagyon kicsi volt a szeme az edzőközpontban” – mesélte a holland gólvágó.

„Senki nem tudta, hogy Diego Maradona meglátogat minket aznap reggel” – folytatta a történetet Van Persie, majd elárulta, mindenki találkozott az argentin legendával, kapott tőle egy pacsit, majd folytatták az edzést.

Arra azonban nem számítottak az MU játékosai, hogy Maradona ott marad és megnézi a tréninget. „Hirtelen mindenki meg akarta mutatni magát és tízszer erősebben próbálkozott, mint korábban. Olyan volt, mintha újra gyerekek lennénk és bizonyítani akarnánk a hősünknek. Volt, hogy egy percig nem kaptam labdát és őrülten üldözni kezdtem. Az edzésünk kifejezetten éles lett, mindenki mindent beleadott.”

„És ennyi történt. Csak azért, mert Diego figyelt.”

A fiatal Van Persie számára a 60 éves korában elhunyt Diego Maradona jelentette a legnagyobb inspirációt: „Számos fenomenális futballsztár volt az évek alatt és az emberek mindig megpróbálják összehasonlítani az egyiket a másikkal, ahogyan például napjainkban is. Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo a jobb? Mindenkinek megvan a maga kedvence, de nem az a lényeg, hogy ki a legjobb, hanem, hogy ki inspirál.”

További tartalmak