Musorujsag
Élő Eredmények

A Chelsea klubrekordot jelentő összegért szerződtetné Haalandot

A Chelsea klubrekordot jelentő összegért szerződtetné Haalandot

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Sajtóhírek szerint a londoni klub mindent megtesz majd, hogy a nyáron megszerezze a Dortmund csatárát.

A neves The Athletic belső információi szerint a Chelsea annak ellenére szeretné a Stamford Bridge-en látni a 20 éves csodacsatárt, hogy kivásárlási záradéka csak 2022-ben lép életbe.

Ennek oka, hogy a londoni Kékek támadói közt jelenleg nincs igazi gólzsák, 18 bajnokit követően Tammy Abraham a maga 6 góljával a legerdményesebb, mögötte a védő Kurt Zouma és a nyári szerzemény, Timo Werner következik 4-gyel, ráadásul Olivier Giroud szerződése lejártával júniusban távozik a klubtól.

Ami Haalandot illeti, neki nincsenek gondjai a befejezéssel: mióta tavaly januárban a Dortmundhoz igazolt, 35 tétmeccsen 35-ször vette be az ellenfelek kapuját, így nem csoda, hogy Európa élklubjai egymás nyakán taposva kopogtatnak az ajtaján.

A 7-szeres norvég válogatott labdarúgó kivásárlási ára 75 millió euró, piaci értékét a mértékadó Transfermarkt 100 millión jegyzi, a Chelsea-nél pedig tudják, mélyen bele kell nyúlniuk a klubkasszába, ha a nyáron szerződtetnék a játékost, mert a Dortmundnak vélhetően esze ágában nem lesz 100 millió alatt megválni a jövő egyik, ha nem a legnagyobb csatárklasszisától.

A Chelsea eddigi legdrágább igazolása a kapus Kepa, valamint a középpályás Kai Havertz volt, mindkettőért 80-80 millió eurót fizettek.

További tartalmak