Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Dárdai Pál veszi át a Herthát

Hivatalos: Dárdai Pál veszi át a Herthát

M4 Sport/MTI
A Hertha BSC bejelentette, hogy ismét Dárdai Pál veszi át a Bundesligában gyengén teljesítő csapat irányítását, a stáb tagja lesz kapusedzőként Petry Zsolt.

A játékosként a fellépések számában klubrekorder Dárdai 2015-től 2019-ig már irányította a berlinieket, de azóta is a klub kötelékeibe tartozik, hétfői kinevezéséig az egyesület utánpótlásában tevékenykedett. Jelen megbízatása 2022 nyaráig szól.

Bruno Labbadia vezetőedzőt és Michael Preetz menedzsert a Werder Bremen elleni vereség után vasárnap menesztették. A Hertha hazai pályán 4-1-re kapott ki, ezzel sorozatban negyedik bajnokiján nem tudott nyerni. 18 forduló elteltével 17 pontot szerezve csak a 14. a Bundesligában, mindössze két pontnyira az osztályzót érő helytől.

„Nem az volt a tervem, hogy a 16 évesek után a profikat vegyem át, de senkinek sem kell magyaráznom, hogy mit jelent nekem a Hertha, tehát nem volt kérdés, hogy segítek ebben a helyzetben” – nyilatkozott Dárdai, aki 2014-15-ben magyar szövetségi kapitányként is tevékenykedett.

„Pál a Hertháért él és meg vagyunk győződve róla, hogy a tiszta stílusával megadja a csapatnak a szükséges lendületet” – mondta Carsten Schmidt ügyvezető utalva arra is, hogy Dárdai 297 mérkőzésen szerepelt a Herthában.

Dárdai egyik segítője a hozzá hasonlóan ex-Hertha-játékos Andreas Neuendorf lesz, aki az U23-asokat edzette, míg a kapusedzői teendőket akárcsak előző időszakában, ismét Petry Zsolt látja el.

Dárdai hat évvel ezelőtt ennél is veszélyesebb helyzetben állt munkába, és a bennmaradás kiharcolását követő szezonokban az Európa Liga-indulást is sikerült elérnie.

További tartalmak