Musorujsag
Élő Eredmények

Thomas Tuchel a Chelsea új vezetőedzője – hivatalos

Thomas Tuchel a Chelsea új vezetőedzője – hivatalos

m4sport.hu
A londoni klub kedden hivatalosan bejelentette, Thomas Tuchel veszi át a csapat irányítását, sajtóhírek szerint Lőw Zsolt is tagja lesz a német edző stábjának.

A 47 éves szakember kinevezésére egy nappal azt követően került sor, hogy a Chelsea megköszönte a munkát Frank Lampardnak. A klubikon másfél évig ült a csapat kispadján, ám a remek idénykezdet után az utóbbi időben nagyon nem ment a Kékeknek: a utóbbi nyolc bajnoki mérkőzésükből ötöt elveszítettek, így a kilencedik helyre csúsztak vissza a tabellán.

Ebben a helyzetben kell átvennie az együttest Tuchelnek, aki kedden érkezett Londonba, három stábtagjával – közte állítólag Lőw Zsolttal – átesett egy koronavírus-teszten, és helyi idő szerint 18 órakor első edzését is levezényli a keretnek.

A korábban a Mainznál és a Dortmundnál is megforduló, legutóbb a Paris Saint-Germainnél dolgozó német mester másfél éves szerződést írt alá, egyéves opcióval.

Szerdán este, a Wolverhampton elleni bajnokin mutatkozik be a Chelsea kispadján, és egybehangzó lapinformációk szerint ott ül majd mellette Lőw Zsolt is, aki másodedzőként segíti munkáját, ahogyan tette azt Párizsban is.

Thomas Tuchel és stábja december végén távozott a PSG-től, amely irányításával két bajnoki címet, valamint Francia Kupát és Ligakupát is nyert, illetve fennállása során először játszhatott a Bajnokok Ligája döntőjében.

További tartalmak