Musorujsag
Élő Eredmények

Laporta feljelentéssel fenyegeti a Messi kapcsán tiszteletlen PSG-t

Laporta feljelentéssel fenyegeti a Messi kapcsán tiszteletlen PSG-t

m4sport.hu
A Barcelona egykori elnöke és jelenlegi legerősebb elnökjelöltje, Joan Laporta tiszteletlennek tartja a Paris Saint-Germain sportigazgatója, Leonardo és trénere, Mauricio Pochettino viselkedését.

A Barcelona hatszoros aranylabdásának a nyáron lejár a szerződése, így ingyen igazolhatóvá válik, a PSG pedig minden követ megmozgat, hogy a francia fővárosba csábítsa a világ valaha volt egyik, ha nem a legjobb labdarúgóját.

Pochettino és Leonardo is felkereste az argentin zsenit, ami Laportának cseppet sem tetszett, lévén a francia bajnok a Barcelonát megkerülve érdeklődött Messinél, amivel vétenek az etikai elvek ellen. Az elnökjelölt ezért jogi lépéseket fontolgat, azt azonban elismerte, rohamosan fogy az idő, hogy vonzó ajánlatot tegyen a szerződéshosszabbításra Messinek, aki teljesen szabadon dönthet.

„Minden válaszát elfogadnám és megérteném. Jelenleg szabadon tárgyalhat más klubokkal, a mi helyzetünket pedig nehezíti, hogy nincs elnökünk. Éppen ezért rettentő tiszteletlennek tartom a PSG-től, hogy ilyen helyzetben próbálja elhappolni a legnagyobb csillagunkat és médiaszerte kész tényként nyilatkozzák, hogy szerződtetik Messit, míg tőlünk senki nem tud érdemben reagálni. Ezzel megkerülik a szabályokat. Ezt nem engedhetjük, mint ahogy azt sem, hogy ilyen módon destabilizáljanak más klubokat, ezért az UEFA-hoz és a FIFA-hoz fordulunk” – olvasható a Daily Mailen.

A Barcelona még nem mondott le Messi megtartásáról, amit azonban majdnem lehetetlennek tartanak, mert a 33 éves világklasszist egyre erősebben foglalkoztatja a váltás gondolata – ami egyébként anyagi helyzetét tekintve a klubnak is jó lehetne, hiszen a támadó fizetése jelentős terhet ró a klubkasszára.

Messit a PSG mellett csak a Manchester City lenne képes szerződtetni, illetve megfizetni, és az angolok mellett szól, hogy ismét a Barcelona korábbi sikerkovácsával, Pep Guardiolával dolgozhatna együtt.

További tartalmak