Pár másodperces késés miatt a reptéren éjszakázott a klubvébére tartó Bayern

A Bayern München hét órás késéssel, csupán szombat reggel indulhatott el a klubvilágbajnokságra, Katarba, így a gépe pár másodperces késése miatt a berlini reptéren éjszakáztak a játékosok.

A Bayern a Bundesliga pénteki mérkőzésinek megszokott 20:30-as kezdése helyett fél órával előrehozott találkozón győzött 1-0-ra a Hertha otthonában.

Erre a berlini légügyi szabályok miatt volt szükség, mivel a német főváros légterébe éjfél után már nem szállhat fel egyetlen járat sem, és a müncheni küldöttség tagjainak még a Dohába indulás előtt át kellett esniük a koronavírus-teszten. A feszes program ellenére minden a tervek szerint alakult, ám a felszállás, annak ellenére, hogy a Bayern már 23 óra előtt a reptéren tartózkodott, késlekedett, és a Bild értesülései szerint 23:59 helyett 30 másodperccel éjfél után került volna rá sor. De ugye akkor már nem lehetett.

Így csak a legénység lecserélését követően, 6:52-kor hagyta el Berlint a Bajnokok Ligája címvédője, az éjszakát a reptéren töltötték a futballisták. A klub elnöke, Karl-Heinz Rummenigge roppant dühös volt, mivel a hét órás utazás sem ideális regenerációnak – az időeltolódásról nem is beszélve, hiába játszanak európai idő szerint a klubvébén –, ám hogy előtte még egyszer ennyit kellett várakozniuk, az végképp nem segít a meccs utáni fáradalmak kipihenésében.

A 22 tagú utazó keretében nem lehetett ott Leon Goretzka és Javi Martínez, akikről egy hete jelentették be, hogy megfertőződödtek a koronavírussal. Hans-Dieter Flick vezetőedző szerint Goretzka esetében van remény, hogy társai után utazik, és legalább a csütörtöki, második találkozón pályára léphet, Martínez katari szereplését azonban valószínűtlennek nevezte.

A Bayern hétfőn az egyiptomi al-Ahlival találkozik a katari torna elődöntőjében.

A klub-vb mérkőzéseit élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.


klubvilágbajnokság:
elődöntő:
vasárnap, 19:00 - Palmeiras (brazil) – Tigres (mexikói)
hétfő, 19.00 - al-Ahli (egyiptomi) – Bayern München (német)

az 5. helyért:
vasárnap, 16: 00 - Ulszan Hyundai (dél-koreai) – al-Duhail (katari)