Musorujsag
Élő Eredmények

Klopp az 1–4 után: Pont így kell játszani a City ellen

m4sport.hu
A Manchester Citytől elszenvedett háromgólos hazai vereség ellenére elégedett volt csapata játékával Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője.

A német tréner a meccs után a Sky-nak nyilatkozva úgy fogalmazott, az eredmény miatt csalódott, a mutatott teljesítménnyel azonban nem. „Pont így kell játszani a City ellen – értékelte a gól nélküli első félidőt Klopp, aki a második játékrésszel is elégedett volt egy darabig. – Ha mindig így játszottunk volna, mint ma este 60-70 percig, akkor nem lennénk ilyen messze a Citytől.”

Jürgen Klopp (Fotó: MTI/EPA/Getty pool/Laurence Griffiths)

A Pool edzője azt ugyanakkor elismerte, hogy a második félidőre rendszert váltó ellenfél játékára már nem tudtak jól reagálni. „Aktívabbnak kellett volna lennünk, de nem voltunk azok.”

A címvédő Liverpool azt követően, hogy közel négy éven keresztül, 68 mérkőzésen nem kapott ki bajnokin az Anfield Roadon, most sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el, 65 év óta pedig az első aktuális bajnokcsapat az angol élvonalban, amely sorozatban három hazai bajnokiját elvesztette. A Vörösöknek legutóbb ilyen negatív szériájuk 1963-ban volt.

A Manchester City az első félidően tizenegyest rontó Gündogan révén szerzett vezetést a 49. percben, Szalah a 63. percben büntetőből még egyenlíteni tudott, utána viszont a hazaiak kapusa, Alisson három percen belül két labdát is eladott, a vendégek mindkettőt gólra váltották, ettől összeomlott a Pool.

Alisson Becker a Liverpool – Manchester City meccsen (Fotó: EPA/Jon Super/Pool)

„Az egyenlítés után úgy tűnt, hogy akár a javunkra is fordulhat a mérkőzés, de aztán ajándékoztunk nekik két gólt. Így vesztettük el ezt a meccset” – fogalmazott Klopp.

A Liverpool a tabellán a negyedik helyen áll, tíz ponttal lemaradva a listavezető, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Manchester Citytől. A Vörösök 23 mérkőzésen 40 pontot szereztek, 27-tel kevesebbet, mint az előző szezon hasonló szakaszában.

További tartalmak