Musorujsag
Élő Eredmények

A PSG spanyolja kétli, hogy összeáll Párizsban a Messi, Mbappé, Neymar hármas

A PSG spanyolja kétli, hogy összeáll Párizsban a Messi, Mbappé, Neymar hármas

Marca
Lionel Messi mellett Frenkie de Jong semlegesítését tartja a kulcsnak a Barcelona–PSG BL-párharcban, de egy meglepő nevet is bedobott a párizsi csapat spanyol középpályása, Ander Herrera, aki kevés esélyt lát arra, hogy összeáll Párizsban a Messi, Mbappé, Neymar álomtrió.

„Nem hinném, hogy van esélyese a párharcnak, bár az egyik csapatban ott van Messi, szóval minimum 50-50% – beszélt a SER rádióállomásnak a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő slágerpárosításról. – Szerintem az a kulcs, hogy minél kényelmetlenebb helyzetet teremtsünk a pályán De Jongnak és Messinek. Azt nem tudom, Ronald Araujo játszik-e, de ha igen, ő is problémát jelenhet, mert szélvészgyors.”

Ha a Barcáról és a PSG-ről egy mondatban esik szó, az utóbbi hetekben megkerülhetetlen téma Lionel Messi. A hatszoros aranylabdás nyáron minden bizonnyal elhagyja a katalánokat, és a nemzetközi sportsajtó szerint a PSG az egyik fő kérő (a Manchester City mellett). A párizsiak állítólag már meg is környékezték az argentint, amit annak ellenére nehezményeztek Barcelonában, hogy a szabályok szerint január 1-től szabadon tárgyalhat az érdeklődőkkel.

„Nekem sem tetszett, mikor a Barcelonánál mindenki Neymarról beszélt, szóval én most sem szeretnék Messiről beszélni. Ez nem valami stratégia, csak tisztelet a Barca és Messi irányában” – válaszolt diplomatikusan (csapattársával, Angel di Maríával ellentétben), mikor egy esetleges Messi, Mbappé, Neymar hármasról kérdezték.

„Nem tudom, pontosan hogy működik a pénzügyi fair play szabálya, de kétlem, hogy összejöhet… igaz, sok mindent láttunk már a fociban” – fogalmazott Herrera, aki hozzátette, a brazilnak és a franciának is 2022-ben jár le a szerződése, és már mindkettejükkel megkezdődtek a tárgyalások a hosszabbításról.

„Nagyon pörög szeptember óta, tényleg fontosnak érzi magát, és mindent meg akar nyerni a csapattal” – dicsérte a szerinte igazi vezérré előlépő Neymart, míg Mbappéban lát fejlődési lehetőséget, de amondó, kár siettetni egy 22 éves játékost.

További tartalmak