Három személy ellen is nyomozás indult Maradona halálával kapcsolatban

A valaha élt egyik legjobb labdarúgó, Diego Armando Maradona halálával kapcsolatban három gyanúsított ellen is nyomozást indítottak a hatóságok.

Maradona 60 éves korában, szívinfarktus következtében hunyt el 2020. november 25-én, két héttel azután, hogy sikeres agyműtétét követően hazaengedték a Buenos Aires-i kórházból.

Halála után az argentin hatóságok azonnal nyomozni kezdtek, nem történt-e gondatlanság a focilegenda kezelése közben és amennyiben igen, szükséges-e valaki ellen büntetőeljárást indítani - írta az ESPN.

A Maradona agyműtétét végző Leopoldo Luque idegsebész és Agustina Cosachov pszichiáter otthonát a klasszis halála után átkutatták és nyomozás alatt állnak, most pedig Carlos Diaz pszichológust, aki utolsó hónapjaiban kezelte Maradonát és Dahiana Gisela Madrid és Ricardo Almiron ápolókat helyezték vizsgálat alá.

A teljes körű kivizsgálást röviddel a futballista halála után ügyvédje, Matias Morla kérte, szerinte ugyanis lassú és nem megfelelő volt az ellátás.

A helyi médiában jelentek meg olyan hírek, hogy Maradona nem kapta meg a megfelelő orvosi ellátást és voltak mellette olyan személyek, akik marihuánával és alkohollal látták el. Az ikon boncolásakor kiderült, a szervezetében nem volt alkohol és kábítószer a halálakor.