Musorujsag
Élő Eredmények

Egy gól döntött a klubvilágbajnokság döntőjében a Bayern javára

m4sport.hu
A Bayern a bajnoki cím, a hazai kupagyőzelem, a BL-siker, a Német és az Európai Szuperkupa után a klubvébét is megnyerte.

A Bayern München diadalmaskodott a katari labdarúgó klubvilágbajnokságon, miután a csütörtöki fináléban 1-0-ra legyőzte a Tigres UANL csapatát.

A mexikói együttes – amely ötödik nem európai vagy dél-amerikai csapatként jutott a döntőbe – a négy között a brazil Palmeirast múlta felül, míg a bajorok az egyiptomi al-Ahlit ütötték el a döntőbe jutástól.

A döntőben komoly nyomást gyakorolt riválisa kapujára a – Thomas Müllert friss pozitív koronavírustesztje miatt nélkülöző – Bayern, ám az első félidőben csak les miatt meg nem adott gólig jutott.

A játék képe a második játékrészben sem változott, továbbra is a német csapat futballozott aktívabban, és egy újabb videózás alá vetett, ám ezúttal megadott góllal vezetést szerzett: a világbajnok francia Benjamin Pavard talált be. A gól után egy kapufánál és egy öngólközeli szituációnál is nagyon közel állt a második találathoz a Bayern, ám újabbra már nem volt szüksége a sikerhez. Ezzel 1976, 2001 és 2013 után negyedszer ért a csúcsra, és befogta az örökrangsor második helyén az olasz AC Milant.

fotó: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

A Bayern egy szezonon belül a hatodik trófeáját szerezte meg, erre korábban csak a Barcelona volt képes 2009-ben.

Eredmények:
döntő:
Bayern München (német)-Tigres UANL (mexikói) 1-0 (0-0)
gól: Pavard (59.)
a 3. helyért:
al-Ahli (egyiptomi) – Palmeiras (brazil) 0-0 – tizenegyesekkel: 3-2
A klubvilágbajnokság végeredménye:
1. Bayern München
2. Tigres UANL
3. al-Ahli
4. Palmeiras
5. al-Duhail (katari)
6. Ulszan Hyundai (dél-koreai)

További tartalmak