Musorujsag
Élő Eredmények

Pep Guardiola is gratulált a Bayern hat trófeájához

Pep Guardiola is gratulált a Bayern hat trófeájához

MTI
Josep Guardiola gratulált a Bayern München hat trófeát begyűjtő labdarúgócsapatának, amely csütörtökön este nyerte meg a klubvilágbajnokságot.

A bajorok negyedszer hódították el a klubvilágbajnoki címet a mexikói Tigres UANL 1-0-s legyőzésével Katarban. Ezzel minden lehetséges sorozatban az élen végeztek, a német bajnokság és kupa, a Bajnokok Ligája, valamint az európai és német Szuperkupa megnyerése után hatodik trófeájukat szerezték meg egy idényhez kötődően.

Erre korábban csak az FC Barcelona volt képes 2009-ben. A katalánokat akkor irányító Josep Guardiola videoüzenetben gratulált a Bayernnek.

„Nagyon büszke vagyok. Hatalmas elismerésem mindenkinek, különösen Hansinak, a játékosoknak és a szakmai stábnak” – emelte ki Hans-Dieter Flicket, a Bayern vezetőedzőjét a jelenleg a Manchester Cityt irányító Guardiola, aki 2013 és 2016 között ült a müncheniek kispadján is.

„Talán el tudom hívni Messit és társait, és megmérkőzhetünk a hetedik trófeáért is. Mondjátok meg, mikor és hol, és mi ott leszünk” – fűzte hozzá tréfásan.

További tartalmak