Musorujsag
Élő Eredmények

Sorozatban harmadszor kapott ki a Liverpool, ezúttal Leicesterben

mti
A Leicester City házigazdaként 3-1-re megnyerte a címvédő Liverpool FC elleni rangadót az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombati játéknapján.
fotó: EPA/Paul Ellis

A hazaiak a tabella harmadik helyén álltak, a vendégek pedig negyedikek voltak a forduló előtt. A címvédő keretéből Divock Origi, Ben Benies, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip, Fabinho, Diogo Jota és Naby Keita is hiányzott, ráadásul a 17. percben sérülés miatt James Milnert is le kellett cserélni.

A 67. percben a hazaiak védelmi megingását követően Mohamed Szalah szerzett vezetést a Liverpoolnak. A 78. percben James Maddison egyenlített, miután a tizenhatos oldalvonalától elvégzett szabadrúgásába nem ért bele senki, így utat talált a labda a hosszú alsó sarokba. Három perccel később a kapujából messzire kifutó Alisson Becker hibáját kihasználva Jamie Vardy volt eredményes, a 85. percben pedig a fellazuló liverpooli védelemnek köszönhetően Harvey Barnes eldöntötte a meccset.

A Leicester kapusa, a dán Kasper Schmeichel sorozatban századik, összesen 233. alkalommal védett az angol élvonalban.

A Leicesternek ezt megelőzően legutóbb 2017-ben sikerült legyőznie riválisát, azóta hétből hatszor a Liverpool nyert egy döntetlen mellett. A címvédő sorozatban harmadszor kapott ki a Premier League-ben – a múlt héten a Brighton és a Manchester City ellen sem sikerült pontot szereznie -, erre pedig legutóbb 2014 őszén volt példa, amikor éppen Brendan Rodgers, a Leicester City mostani trénere volt a Liverpool vezetőedzője.

A Burnley 3-0-ra győzött a Crystal Palace otthonában, a vendégek az első félidőben az ötödik és a tizedik, a második felvonásban pedig a második percben voltak eredményesek.

A Tottenham ellen is begyűjtötte a három pontot a Manchester City (Fotó: EPA/Rui Vieira)

A listavezető Manchester City házigazdaként 3-0-ra legyőzte a Tottenham Hotspur csapatát. A 21. percben Pierre-Emile Hojbjerg buktatta a tizenhatoson belül Ilkay Gündogant, a büntetőt pedig Rodrigo Hernández váltotta gólra. A labda a vetődő Hugo Lloris kezéről pattant a hálóba. A második félidő elején Gündogan is betalált, majd a 66. percben is a német válogatott játékos volt eredményes, ezzel a vártnál korábban eldőlt a rangadó.

Josep Guardiola vezetőedző csapatának ez volt sorozatban a 16. győztes tétmérkőzése, veretlenségi sorozata pedig immár 23 találkozót számlál. Ezzel szemben a Tottenham a legutóbbi hat meccséből csupán egyszer nyert öt vereség mellett.

Gól nélküli döntetlent játszott egymással a Brighton és az Aston Villa. A hazaiak sokat lőttek kapura, de a vendégek hálóőre, Emiliano Martinez minden kísérletüket hárította.

Premier League, 24. forduló:
Leicester City-Liverpool 3-1 (0-0)
Crystal Palace-Burnley 0-3 (0-2)
Manchester City-Tottenham Hotspur 3-0 (1-0)
Brighton-Aston Villa 0-0
vasárnap játsszák:
Southampton-Wolverhampton Wanderers 13.00
West Bromwich Albion-Manchester United 15.00
Arsenal-Leeds United 17.30
Everton-Fulham 20.00
hétfőn játsszák:
West Ham United-Sheffield United 19.00
Chelsea-Newcastle United 21.00

További tartalmak