Musorujsag
Élő Eredmények

Solskjaer lemondana a manchesteri El-visszavágóról

m4sport.hu
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője szerint nem sportszerű megoldás a nemzetközi kupamérkőzések áthelyezése, ezért egymeccses párharcokat javasol.
Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: EPA/Shaun Botterill/POOL)

Az angol csapatok idegenbeli Bajnokok Ligája-, és Európa-liga-meccseinek azért kellett új helyszíneket keresni, mert több ország lezárta a határokat olyan országok, így Nagy-Britannia előtt is, ahol a koronavírus új variánsa terjed. Ezért rendezik Budapesten a Leipzig–Liverpool és a Mönchengladbach – Manchester City BL-nyolcaddöntőt, valamint a Tottenham–Wolfsberger AC El-találkozót is. A Real Sociedad Torinóban játssza papíron hazai mérkőzését a Manchester Uniteddel a második számú európai kupasorozatban, Solskjaer szerint ugyanakkor ez nem sportszerű.

„Nyilvánvalóan hátrányosan érinti a Sociedadot, hogy Torinóban játssza a hazai mérkőzését” – nyilatkozta a norvég tréner, akinek elmondása szerint nem lenne kifogása az ellen, ha egy mérkőzésen, semleges helyszínen dőlne el a párharc. „Ezt csináltuk az előző szezonban is – utalt Solskjaer a Bajnokok Ligája és az Európa-liga augusztusi végjátékára. – Semmi kifogásom nem lenne ellene. Egy meccsel kevesebbet játszanánk.”

További tartalmak