Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona Ter Stegent, az MU De Geát cserélné le Donnarummára

A Barcelona Ter Stegent, az MU De Geát cserélné le Donnarummára

m4sport.hu
Izgalmas napokat-heteket élhet Gianluigi Donnarumma, az AC Milan kapusa, aki az egyik legkapósabb név az átigazolási piacon.

A 21 éves kora ellenére már több mint 230 Milan-meccsel büszkélkedő hálóőr pályafutása mérföldkőhöz érkezett. A lejáró szerződésű Donnarumma ugyanis szabadon dönthet jövőjéről, és kis túlzással a kontinens összes élcsapata tárt karokkal várja, ami tehetsége mellett nem kis részben annak köszönhető, hogy nyáron ingyen válthat klubot.

Spanyol sajtóhírek szerint az egyik fő pályázó a Manchester United lehet, ahol állítólag megelégelték David de Gea hullámzó teljesítményét (amit már két MU-legenda, Roy Keane és Paul Scholes is szóvá tett), és a nyáron szívesen megszabadulnának spanyoltól, akit a Zlatan Ibrahimovic által a világ legjobbjának tartott olasszal pótolnának.

A Barca, pontosabban legesélyesebb elnökjelöltje, Joan Laporta nem szakmai, inkább üzleti oldalról közelítene a transzfer felé. (Márpedig ha valakinek Mino Raiola a menedzsere, mint Donnarummának, akkor az ezt hallva biztosan tárgyalóasztalhoz ül.)

A Fichajes szerint Laportának (aki jó kapcsolatot ápol a holland-olasz játékosügynökkel) az a terve, hogy ingyen megszerzi a top kapusok közé sorolt Donnarummát, hogy aztán jó pénzért eladja a 75 millió euróra taksált Marc-André ter Stegent. Érthető a logika, hiszen eleve lépéskényszerben van a hatalmas adósággal küzdő katalán klub, amelynek mindenképpen piacra kell dobni pár játékosát, és a német klasszisra biztosan lenne kereslet.

A legkézenfekvőbb döntés persze az lenne Donnarumma részéről, ha hosszabbítana a Milannal, gyakorlatilag kikövezett út vezetné a klubikonok közé, csakhogy egyrészt szeretne már BL-ben szerepelni (éppenséggel úgy tűnik, a következő években lehet erre esély), másrészt a piros-feketék sokallják az évi 10 millió eurós fizetési igényét.

Pedig ha meg akarják tartani, jobban tennék, ha nagyobbra nyitnák azt a bizonyos pénztárcát, hiszen a Manchester United meg fogja ezt tenni, és Joan Laporta „mestertervében” is szerepel.

További tartalmak