Az átoktörő Moyes vezetésével szárnyal a West Ham

Az 57 éves skót szakember a vasárnapi mérkőzésig tizenötször nézhetett farkasszemet José Mourinhóval, de egyetlen alkalommal sem volt képes legyőzni. A portugál edzővel szembeni átkát végül sikerült megtörnie tizenhatodik nekifutásra.

David Moyes és Jose Mourinho (Fotó: EPA/Clive Rose)
„Igen, tisztában voltam ezzel a statisztikával, hiszen a sajtóban számtalanszor beleszaladtam a hírbe, de igazából nem ez volt a fontos a számomra. Az sokkal inkább, hogy megvertük a Tottenhamet, mert fantasztikus kerete van, nagyon jó csapatot alkot, de még ennék is sokkal fontosabb, hogy egy kiváló edzőjük van, aki töménytelen mennyiségű trófeát tudhat magáénak, az egyik legnehezebb ellenfél, akivel meg kellett küzdenem az évek során” – mondta elégedetten Moyes a mérkőzést követően.

A sokat megélt mester valóval elégedett lehet csapata teljesítményével, hiszen a szezon előtt kevesen gondoltak volna arra, hogy a Kalapácsosoknak reális esélye lehet arra, hogy Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végezzen.

Márpedig ebben az érdekesen alakuló szezonban a West Ham jelenleg ilyen pozícióban van. A bajnokságot a kicsit nehézkesen induló Manchester City vezeti, tíz ponttal megelőzve a városi rivális Unitedet. Moyes csapata a negyedik helyen áll, a szintén stabilan teljesítő Leicester City mögött.

Eközben Mourinho Tottenhamje, vagy a bajnoki címvédő Liverpool azért küzd, hogy egyáltalán megmutathassa magát a következő szezonban az európai porondon. Az sem akármilyen – és cseppet sem jellemző teljesítmény – hogy a West Ham a legjobban álló londoni csapat a Premier League-ben, megelőzve a Chelsea-t, az Arsenalt és a már említett Spurst.