×

Mino Raiola Erling Haalandról: Legfeljebb 10 klub engedheti meg magának, hogy megvásárolja

Napjaink egyik legmeghatározóbb játékosügynöke, Mino Raiola beszélt a következő 10-15 év egyik lehetséges futballcsillagáról, Erling Haalandról.

Az 53 éves Raiola ügyfelei között a legnagyobb futballsztárok találhatók, az olasz szakember képviseli többek között Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti és Erling Haaland érdekeit is.

Európa legjobb labdarúgócsapatai több milliárd eurós veszteséggel néznek szembe a világjárvány gazdasági hatásai miatt, Raiola azonban elutasítja azt a javaslatot, hogy csökkenteni kéne a legjobb játékosok bérét és átigazolási díjait. "Szerintem nincs összefüggés" - nyilatkozta a BBC Sportnak.

"A rendkívüli tehetségek számára mindig lesz hely" - mondta. Ilyen tehetségnek számít a Borussia Dortmund húszéves támadója, Erling Haaland.

Mino Raiola (Fotó: Marca)"Természetesen mindenki úgy tekint Erlingre, mint a jövő nagy futballsztárjára, hiszen amit jelenleg csinál, azt az ő korában nagyon nehéz elvégezni" - beszélt Raiola a Dortmund norvég gólgyárosáról, aki már most rekordokat döntöget a bajnokságban és az európai kupaporondon egyaránt.

"Ő lesz a következő évtized egyik csillaga. Ibrahimovic, Ronaldo, Messi már olyan korban van, amikor sokan azt kérdezgetik, meddig élvezhetjük még a játékukat" - célzott arra, hogy már egyre többen kutatják, mely játékosok képviselhetik a következő nagy generációt.

Raiola Haaland átigazolásával kapcsolatban elmondta, legfeljebb tíz klub engedheti meg magának, hogy megvásárolja, ebből a tízből négy pedig Angliában van.

"Nem hiszem, hogy van a világon olyan sportigazgató, aki azt mondaná egy ilyen játékosra, hogy nem érdekli. Ez olyan lenne, mintha egy Forma-1-es csapatot nem érdekelne Lewis Hamilton" - zárta szavait.