Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho: Köszönöm Istennek, hogy már nem az az edző vagyok, aki voltam

Mourinho: Köszönöm Istennek, hogy már nem az az edző vagyok, aki voltam

m4sport.hu/O Jogo
Bár a Tottenham csapatáról a legkevésbé sem lehet állítani, hogy kirobbanó formában van, menedzsere, a portugál José Mourinho magabiztosan néz a jövőbe és kijelentette, hogy szeretné magát beírni a klub történelmének aranyoldali közé azzal, hogy megnyeri az Európa Ligát.

Az elmúlt időszakban egyre több és erőteljesebb kritika középpontjába került José Mourinho, hiszen a Tottenham utolsó nyolc mérkőzéséből hatot elveszített. A portugál edző belátja, hogy nem feltétlenül elégedett az eredményekkel, de ettől függetlenül hittel tele néz a jövőbe, főként az Európa Ligát illetően.

„Nyugodtak vagyunk. Nem vagyok boldog, de éppen eléggé érett ahhoz, hogy megmaradjon a hitem. Hiszem, hogy ezt megnyerhetjük (az EL-t) és a Tottenham történelmének része leszek” – mondta magabiztosan az osztrák Wolfsberger elleni EL-visszavágó előtt Mourinho. A továbbjutással kapcsolatosan okkal lehet bizakodó, hiszen az első meccset, amelyet a Puskás Arénában megrendeztek, 4-1-re nyerte csapata,

„Köszönöm Istennek, hogy már nem az az edző vagyok, aki voltam. Mindannyian fejlődünk. Olykor voltak problémáim, de nem az eredmények miatt – azért nekem nem volt annyi rossz eredményem -, sokkal inkább a napi történések miatt, amelyekre néha a túlfűtötten reagáltam. Segíteni akartam, helyette konfliktusokat gerjesztettem. Ugyanakkor szeretném tudni, van-e olyan edző, aki fölött mindig ragyogóan kék az ég, hogy sosem volt felhős, már-már fekete és vészjósló számára? Talán akad egyetlenegy olyan edző, aki mindig egy domináns csapatot vezet a ligában, melyben épp szerepel. De pont ez mutatja, mennyire is szép az én pályafutásom” – mondta némi élccel a luzitán edző, sejthetően a Manchester City edzőjét, Pep Guardiolát fricskázva.

Mellette mást is megtalált a csapatból a média, a walesi támadót, Gareth Bale-t, akit kategorikusan megvédett.

„Ő egy nagyon különleges játékos. Láthattuk a West Ham elleni (elveszített) mérkőzés második félidejében, milyen pozitív hatással volt a játékra, milyen minőséget vitt a pályára. Jó beadásai voltak, pár kecsegtető átadása, még a kapufát is eltalálta. Egyre jobb lesz” – nyilatkozta Bale-ről Mourinho.

Borítókép: José Mourinho, MTI/Kovács Tamás

További tartalmak