Alaba szokatlan feltételt szabott kérőinek

Tényként kezelhető, hogy a 28 éves osztrák David Alaba a szezon végén elhagyja a Bayern Münchent. A francia La Parisien információi szerint a bajoroknál az elmúlt időszakban belső védőt játszó játékos következő csapatánál a középpályán akar játszani.

München, 2018. november 27. David Alaba, a német Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójában játszott Bayern München - Benfica mérkőzésen Münchenben 2018. november 27-én. MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas
Az eredetileg szélsőként tevékenykedő labdarúgót az elmúlt pár szezonban egyre többet foglalkoztatták belső védőként, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchennél ott is ragadt a védelem tengelyében.

A francia újságnál tudni vélik, hogy az osztrák válogatott futballista úgy érzi, hogy a középpályán jobban kijönne, mire képes a pályán, sokkal jobban tudná segíteni jövendő csapatát. Emellett a pozícióváltással azt is reméli, hogy jobban elkerülheti a sérüléseket.

Korábban megírtuk, hogy a Real Madriddal már előrehaladottak voltak a tárgyalások, még az orvosi vizsgálaton is átesett. Kérdés, hogy a bajoroknál 2009-ben bemutatkozó, azóta 417 mérkőzésen pályára lépő Alaba így is kell-e a királyiaknak, hiszen Zinedine Zidane-nak leginkább egy középső védőre lenne szüksége.