Musorujsag
Élő Eredmények

Löw visszahívná Müllert a válogatottba

m4sport.hu
Német sajtóértesülés szerint Joachim Löw szövetségi kapitány azt tervezi, hogy újra meghívja Thomas Müllert a német labdarúgó-válogatottba.

A Nationalelf szakvezetője tavalyelőtt márciusban közölte a Bayern München három világbajnokával, Müllerrel, Mats Hummelsszel és Jérome Boatenggel, hogy nem számít rájuk a továbbiakban. Löw akkor úgy fogalmazott, „viszonylag kicsi az esély” arra, hogy Müller – aki legutóbb 2018 novemberében szerepelt címeres mezben – visszatérhessen a válogatottba, ha a keret minden tagja egészséges.

Joachim Löw az Eintracht Frankfurt – Bayern München bajnokin 2021. február 20-án (Fotó: EPA/Ronald Wittek/Pool)

Tavaly decemberben, a Spanyolországban elszenvedett 6–0-s Nemzetek Ligája-vereség után a kapitány már úgy fogalmazott, hogy ugyan továbbra is hisz átformált csapatában, de nem zárja ki, hogy szükség esetén visszahívja Müllert, Boatenget és Hummelst a keretbe.

A Bild úgy tudja, hogy Löw egyre inkább tervezi Müller visszahívását, a 31 éves támadó ugyanis meggyőzte őt a teljesítményével. A játékos a márciusi, Izland, Románia és Észak-Macedónia elleni márciusi mérkőzéseken még biztosan nem léphet pályára, májusban azonban a kapitány meghozza a végleges döntést vele kapcsolatban.

Thomas Müller (Fotó: EPA/Noushad Thekkayil)

Thomas Müller a mostani szezonban 31 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott a Bayernben, a katari klubvilágbajnokságon azonban pozitív lett a koronavírustesztje, ezért nem léphetett pályára a döntőben. A kéthetes karantén után éppen csütörtökön edzett először a csapattal.

A németek az idény nyárra halasztott Európa-bajnokságon a világbajnok francia és az Európa-bajnoki címvédő portugál csapat mellett a magyarokkal vannak azonos négyesben, mérkőzéseiket Münchenben játsszák majd.

További tartalmak