Maguire alkotta a United büntetési rendszerét, majd ő vétkezett elsőként

Nemanja Matic kapta rajta a Manchester United kapitányát, amint éppen vét a saját maga által felépített szabályok ellen.

Csapatkapitányként, Harry Maguire napokkal ezelőtt az a feladatot kapta, hogy állítsa össze a csapat büntetési rendszerét annak érdekében, hogy rend és fegyelem uralkodjon a keretben, mindenki fókuszáljon a feladatára, egyben segítse ezzel a csapatkohéziót. Aprócska probléma, hogy maga a kapitány volt az első, akit rajtakaptak az egyik maga által állított szabály megszegésén. A büntetés nem maradt el.

A történetről a Manchester United szerb középpályása, Nemanja Matic számolt be, aki – amolyan rangidősként – segédkezett Harry Maguire-nek a szabályok kidolgozásában. Mindezek után pont a 32 éves szűrő kapta rajta a védőt, amint éppen megszegi az egyik alapszabályt: mobilt nem viszünk a konditerembe.

„Igen, büntetést kapott. A probléma az, hogy pont mi voltunk azok, akik eldöntöttük, miért járhat büntetés. Alig pár nappal később bevitte a mobilját a konditerem, én meg mondtam neki: ’Harry, sajnálom’… Nagyon fontos, hogy fegyelmezettek legyünk a csapatnál, pontosan ezért alkottuk ezeket az alapvető szabályokat. Ne érkezzünk késve az edzésre vagy az értekezletekre vagy ne használjuk a mobilt a teremben. A srácoknak időre van szüksége, hogy megszokják, ezért már összegyűlt egy kis pénz a közös kasszánkban. Szerintem lesz még ennél több is” – mesélte egy kaján vigyor kíséretében Matic.

A büntetéssel kapcsolatban Maguire is megszólalt, aki elfogadta ugyan azt, de nem széles mosollyal.

„Igen, megbüntettek, de tudnék vitatkozni ezen. Viszont úgy döntöttem, hogy inkább Nemanjára hagyom a dolgot. Elfogadtam a büntetést és utaltam a pénzt a számlára” – mondta a United kapitánya, aki próbálta magyarázni bizonyítványát.

„Amikor találkoztunk a konditeremben az edzés előtt, nem lehetett nálunk a mobil. Azon a napon együtt melegítettünk be, és nem is volt nálam a mobil. Aztán kimentünk, hogy felvegyük a cipőt, ilyenkor sem lehetne nálunk a telefon, de én ekkor már magamhoz vettem, ugyanakkor egyáltalán nem nézegettem. Nemanja ettől függetlenül megbüntetett. Ő elég kemény mindenkivel, de ennek valahol örülhetek is, hisz nézhetjük úgy is, hogy egy igazi példakép”- mondta kicsit megbékélve a védő.

Ugyanakkor már Matic sem makulátlan a szabályok tekintetében, hiszen már neki is kellett adnia a közösbe.

„Úgy két percet késtem egy megbeszélésről, a szabályok viszont mindenkire vonatkoznak. Meg kellett büntetnem magamat, pláne, hogy mindenki látta, mit tettem” – mondta, még mindig vigyorogva a szerb középpályás, aki azért egy pici kibúvót talált ahhoz, hogy kevesebbet kelljen fizetnie.

„Emlékszem, Paul Pogbával beszélgettem az előtérben, úgyhogy meg fogom kérni, fizesse ki a büntetésem felét. Kétlem, hogy el fogja fogadni” – ecsetelte változatlan jókedvvel.