Cavani távozása esetén portugál csatárral erősíthet a Manchester United

Egyre jobban valószínűsíthető, hogy a szezon végén mennie kell a 34 éves Edinson Cavaninak a Manchester Unitedtől. Pótlásáról a Cristiano Ronaldóval is foglalozó szuperügynök, Jorge Mendes gondoskodhat.

André Silva (balra) lendíti lábát és betalál a Schalke hálójába. (Fotó: EPA/RONALD WITTEK)
Edinson Cavani a szezon elején érkezett a Manchester Unitedhez ingyen. Az uruguayi csatár 1+1 éves szerződést írt alá a Vörös Ördögökkel. Amennyiben nem hosszabbítják meg egy további évvel a kontraktust, akkor a klubnak egy új csatárt kell szerződtetnie.

Az angol sportsajtóban egyre gyakoribb téma, hogy a manchesteri pirosak nem akarnak élni a +1 éves opcióval, a The Sun pedig tudni véli, hogy Jorge Mendes kiemelt figyelmet fordít Cavani sorsára, mert a veterán csatár távozása esetén egy kiváló formában lévő támadót ajánlana az edző Ole Gunnar Solskjaer figyelmébe.

André Silva, az Eintracht Frankfurt portugál csatára is Mendes védence, a Bundesligában pedig termeli a gólokat. Németországban a góllövőlistát – nem meglepetés – a Bayern lengyel gólfelelőse, Robert Lewandowski vezeti, de őt nem a norvég csodagyerek, Erling Haaland követi a sorban - ez már inkább az -, hanem a 25 éves, 37-szeres portugál válogatott csatár, aki 20 mérkőzésen 18 gólt szerzett a frankfurtiak mezében.

Kicsit a portugálnak is köszönheti az Eintracht, hogy rég nem látott jó idényt fut a csapat és a Bundesliga negyedik helyén áll.