Musorujsag
Élő Eredmények

Futballisták a gyűlöletbeszéd ellen – videó

m4sport.hu
Az online gyűlöletbeszéd ellen indult kampány ismert labdarúgók, köztük a világbajnok Toni Kroos részvételével.

A cybermobbingként ismert jelenség elleni akció részeként a futballisták olyan gyűlölködő kommenteket olvasnak fel, amelyeket ők maguk kaptak a közösségi médiában. A videóban Toni Kroos mellett többek között Dayot Upamecano, Niklas Süle, Timo Horn és Ron-Robert Zieler hívja fel a figyelmet az online gyűlöletbeszédre.

Figyelem, a videó szövege durva sértéseket és trágár szavakat tartalmaz!

„Tiszteljük a véleményeteket, de a gyűlölet hangja nem vélemény. Minden támadás mögött egy emberi lény található. Fogjunk össze a gyűlölet ellen!” – zárul a videó.

„Az online gyűlöletbeszéd olyan probléma, amely az egész társadalmunkat érinti. Amit néhány ember névtelen profil mögé bújva megenged magának, az mélyen övön aluli, sőt, néha már büntetőjogi kategória” – mondta a jelenségről a Real Madrid német világbajnoka.

„Ijesztő, amiket írogatnak, mindezt a névtelenség védőpajzsa mögé rejtőzve” – fogalmazott Julian Nagelsman, a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig vezetőedzője, aki további lépéseket sürget. „Remélem, léteznek megoldások az cybermobbing felszámolására.”

További tartalmak