Musorujsag
Élő Eredmények

Mbappé kikötése könnyen kigolyózhatja Hazard-t a Realból

Mbappé kikötése könnyen kigolyózhatja Hazard-t a Realból

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Kilyan Mbappé szerződtetése a francia támadó egy kikötése miatt komoly lavinát indíthat el az őt szerződtetni kívánó Real Madridnál.

Nem titok, hogy a Real Madrid vezetése kezét lábát összetörve dolgozik azon, hogy a következő átigazolási időszakban a Bernabéuba édesgesse a francia támadót – már megy a matek, milyen ajánlatot tegyenek le a Paris Saint-Germain asztalára.

Az üzlet több szempontból is bonyolultnak tűnik, a jövőben újjáalakuló Real várhatóan legnagyobb csillaga azonban most további fejtörést okozhat új kenyéradójának.

A 22 éves játékos ugyanis a Paris Saint-Germain új vezetőedzője, Mauricio Pochettino érkezésekor gyorsan tudatta az argentin trénerrel, a jövőben balszélsőként kíván játszani, mert úgy érzi, a jobb szélen és 9-es, azaz befejező csatár poszton kevésbé tud kiteljesedni és nem képes annyira kamatoztatni képességeit. Sőt, ehhez az elkövetkezendőkben is tartja magát, azaz bármely leendő új klubjában a bal szélen kíván játszani.

Ezt hallva a madridi klubvezetéssel egy időben a Real rekordigazolása, a 2019-ben Cristiano Ronaldo helyére 115 millió euróért igazolt Eden Hazard is a homlokára csaphat, a belga ugyanis szintén a bal szélen képes a legjobb teljesítményre.
Igaz, ebből vajmi keveset mutatott eddig a spanyol fővárosban, érkezése óta sérülések miatt több mint 40 tétmeccset kényszerült kihagyni, folyamatos túlsúllyal küzd és az önbizalma is megcsappant.

Kylian Mbappé összetörheti Eden Hazard madridi álmait (Fotó: EPA/Yoan Valat)Kylian Mbappe

A Chelsea-ben korábban pazarul játszó belga elmúlt másfél szezonját látva nem biztos, hogy a topklubok sorba állnának érte, ha Mbappé kikötése miatt a távozás mellett döntene, így ha szeretne gyökeret verni a Real kezdőjében, akkor vélhetően át kéne kússzon a jobbszélre – hacsak nem formációt vált a csapat, mert a 4-2-3-1-es felállásban akár középen is megállná a helyét.

Mindez az eredetileg balszélső Viníciust és a jobbszélső Marco Asensiót is érintheti, így ha nem Hazard-nak, hát nekik, vagy kettejük közül egyiküknek valószínűleg új klub után kéne néznie, amennyiben rendszeres játéklehetőséghez szeretnének jutni.

Viszont az is könnyen elképzelhető, hogy a Real vezetése meg sem várja, hogy Hazard megbarátkozzon a jobbszélső gondolatával, hiszen a koronavírus-járvány miatti vészterhes időkben a belga szezononkénti nettó 14 millió eurós fizetése komoly teherként nehezedik a klubra, amelynek egészen biztosan rekordösszeget kéne leszurkolnia Mbapéért – piaci értékét a Transfermarkt 180 millió eurón jegyzi, de sajtóhírek szerint nincs az az isten, hogy a PSG 240 milliónál kevesebbért elengedje, így megdőlne Neymar 220 milliós világrekordja.

További tartalmak