Musorujsag
Élő Eredmények

Egymásnak feszült Los Angeles egykori "Istene" és NBA-győztes "királya"

Egymásnak feszült Los Angeles egykori "Istene" és NBA-győztes "királya"

m4sport.hu/US Today
Az AC Milan támadója, Zlatan Ibrahimovic kinyilvánította, hogy az olyan sportolóknak, mint a Los Angeles Lakersben kosarazó, LeBron Jamesnek nem kellene beleütnie az orrát a politikába, inkább mindenkinek a kaptafánál kellene maradnia..

A négyszeres NBA-bajnok James, akit egyébként Ibrahimovic fenomenális kosárlabdázóként jellemzett, gyakorta fellépett a faji igazságtalanság és a rendőri brutalitás ellen az Egyesült Államokban.

Amikor 2018-ban a svéd klasszis a Manchester Unitedtől a Los Angeles Galaxy csapatához igazolt, egy képet posztolt magáról és LeBron Jamesről azzal a szöveggel, hogy “LA-nek most már Istene és egy királya is van”, hirdetve, hogy milyen nagyra tartja a Lakers kosarasát.


Az amerikai sportemberi mivoltát még most is nagyra tartja Ibrahimovic, de nemtetszését fejezte ki, hogy túl aktív részt vállal a politikai életben. Le Bron nagy kritikusa volt a korábbi amerikai elnöknek, Donald Trumpnak, illetve egy csoportot hozott létre, amelynek célja a választók jogfosztása elleni küzdelem volt, elsősorban a fekete közösségeket védelmezve.

„Nagyon kedvelem őt (Jamest), fenomenális ember, de azt nem szeretem, amikor egy ilyan státuszban lévő ember, mint ő elkezd a politikáról beszélni. Tedd azt, amiben a legjobb vagy” – mondta Ibrahimovic a svéd Uef és Discovery+ csatornának.

„Én futballozom, mert ebben vagyok a legjobb. Nem vagyok politikus. Ha az lennék, akkor kizárólag azzal foglalkoznék. Ez az egyik első nagy hiba, amit a híressé váló emberek el szoktak követni. A magam részéről azt vallom, hogy bizonyos témákat jobb elkerülni, és azzal foglalkozom, amiben a legjobb vagyok, különben vállalnom kell a kockázatát, hogy valami rosszul sül el” – kritizálta a 36 éves kosaras politikai ténykedését a milánói vörös-feketék veterán csatára.

A svéd bejegyzése sokakat késztetett arra, hogy elmondja véleményét, elsősorban LeBron James védelmében, ezek közé tartozott az amerikai sprinter, Michael Johnson is.

„Oké, Ibra, ha jól értelmezem a véleményedet, akkor @KingJames egy nagy kosaras, de nem emelheti fel a hangját valami mellett politikai ügyekben. Te tényleg nagyon jó vagy a fociban, úgyhogy ebben az esetben neked sem kellene felemelned a hangod azért, mert LeBron valami jó ügyért használja közösségi felületeit. Inkább ne mondd el a véleményed a focin kívül” – ment neki Ibrahimovicnak Johnson.

Természetesen LeBron James is reagált a svéd szavaira, miután csapatával sikerült legyőzni a Portlandet egy négymeccses vereségsorozatot lezárva. A mérkőzés után adott interjúban mondta el véleményét az esetről.

“Soha nem fogom befogni a szám, ha valami rossz dologról van szó” – mondta James, amikor Ibrahimovic megjegyzéseiről kérdezték.

“Prédikálok a népemről, és kiállok az egyenlőség mellett, szót emelek a társadalmi igazságtalanság, a rasszizmus, a választók szisztematikus elnyomása ellen, a közösségünkben zajló dolgokról is véleményt alkotok” – mondta James.

“Egy időben én is a közösség része voltam, és láttam az ott zajló dolgokat, és tudom, mi folyik még mindig, az iskolámban van egy 300 fős gyerekcsoportban, amely ugyanazon megy keresztül, már pedig nekik egy hangra van szükségük. Én vagyok az ő hangjuk, és a közösségi felületek segítségével továbbra is rávilágítok mindarra, ami nemcsak a közösségemben, hanem ebben az országban és az egész világon zajlik” – nyilatkozta határozott hangon LeBron.

Talán elmondható, hogy Ibrahimovic megjegyzése nem sült el a legjobban, kicsit visszacsapott a svédnek.

További tartalmak