Az MU idén még nem nyert a topcsapatok ellen

A Liverpool nem az élcsapatok elleni eredményei miatt áll csak a hatodik helyen.

A Liverpool tavaly és idén is jól szerepel a másik öt topcsapat ellen.  EPA/Lee Smith Az angol labdarúgó-bajnokságban a Manchester City 12 pontos előnnyel vezet a második helyen álló városi rivális United előtt. A tavalyi bajnok Liverpool jelenleg a hatodik, 19 ponttal lemaradva a Citytől.

A Pool tavaly úgy lett bajnok, hogy a másik öt topcsapat (City, MU, Arsenal, Chelsea, Tottenham) közül csak Guardioláék tudták legyőzni őket, ők is akkor, amikor már biztos bajnokok voltak. A planetfootball.com összeállításából kiderül, a Poolnak az élcsapatokkal idén sincs komolyabb problémája, sokkal inkább a bajnokság végén állókkal.

Az összeállításból kiderül, hogy az idei szezonban eddig az éllovas Cty a legeredményesebb a top hatban, eddig nyolc meccset játszott, melyek közül ötöt megnyert és két döntetlen mellett egyszer kapott ki, még novemberben a Tottenhamtől.

A Liverpool hét meccsen négy győzelmet, két döntetlent és egy vereséget tud felmutatni, ami ugyan jó teljesítmény, viszont  a bajnokság utolsó hét helyezettje ellen eddig 24 pontot bukott el. A Tottenham nyolc meccsen 3 győzelem és egy döntetlen mellett négyszer is kikapott, míg az Arsenal hét meccsen csak kétszer nyert, egy döntetlenje mellett szintén négyszer kapott ki.

A Chelsea mindössze egy meccset nyert meg az eddigi hétből, a másik öt rivális ellen a 3-3 döntetlen és vereség mellett. A Manchester United annak ellenére, hogy második a tabellán, az idei szezonban még nem nyert meccset az öt kiemelt ellenfelével szemben. Hét meccsen mindössze öt pontot tudott szerezni, öt döntetlennel és két vereséggel.