Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcába igazol a szurkolók által hazavárt "Guardiola-fiú"

A Barcába igazol a szurkolók által hazavárt "Guardiola-fiú"

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Sajtóhírek szerint a Manchester City védője ingyen érkezik a katalánokhoz.
Eric García (kékben) hazatér (Fotó: MTI/EPA/Miguel A. Lopes)

Mivel Samuel Umtiti jó ideje már képtelen beverekedni magát a kezdőbe, Gerard Piqué már 34 éves, Clément Leglet-ről meg kiderült, bár egy karizmatikus védőtárs mellett jól helytáll, de nem feltétlen képes a védelem vezére lenni, így most vélhetően a legtöbb Barcelona-szurkoló örömtáncot lejt: a sokak által visszavárt Eric García ismét gránátvörös-kékbe öltözik.

Az elismert átigazolási guru, Fabrizio Romano információi szerint megszületett a megállapodás, hogy a Manchester City 20 éves labdarúgója ezen a nyáron ingyen tér vissza nevelőegyesületéhez – olvasható a Barca Universal oldalán.

A négyszeres spanyol válogatott középhátvéd Piquéhez hasonlóan a La Masián nevelkedett, majd fejlődése érdekében Manchesterbe igazolt, csak ő nem a Unitedet, hanem Pep Guardiola miatt a Cityt választotta, ahol az előző idényben bizonyította képességeit.

Guardiola azt nyilatkozta, García olyan, mintha a fia lenne, topjátékos, aki az előző szezonban az újrakezdés után a legjobb középhátvédje volt, egyetlern hibát sem vétett és a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is helytállt.

A mostani szezonban viszont nem tud alapemberré válni, s mivel a katalánoknak nagyon jól jönne egy olyan középső védő, akivel hosszú távon számolhatnának – Ronald Araújo és Óscar Mingueza mellet nincs fiatal védőjük középre -, ráadásul a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetben drága igazolást nem engedhet meg magának a klub, García minden szempontból telitalálatnak bizonyulhat.

 

További tartalmak