Musorujsag
Élő Eredmények

Magához láncolta 18 éves tehetségét a Bayern München

Magához láncolta 18 éves tehetségét a Bayern München

MTI
Ötéves szerződést írt alá Jamal Musiala, a Bayern München tinédzser labdarúgója.

A klub hivatalos honlapja péntek délután arról számolt be, hogy a 18. születésnapját múlt szombaton ünneplő középpályás 2026-ig kötelezte el magát, sajtóhírek szerint élete első felnőtt szerződésével pedig évi 5 millió, azaz heti 96 ezer eurót keres majd.

„Hihetetlenül jól érzem magam a klubnál és a csapatnál. A világ legjobb játékosaival futballozhatok és nap mint nap tanulhatok tőlük. Nagyon boldog vagyok, amiért ilyen fiatalon megkaptam a lehetőséget, szeretném minél jobb teljesítménnyel meghálálni ezt a bizalmat és minél több címet nyerni a Bayernnel” – nyilatkozta Musiala.

A stuttgarti születésű, brit-nigériai apától és német anyától származó játékos – aki nemrég bejelentette, hogy Németország színeiért szeretne majd a válogatottban küzdeni – ezzel a leghosszabb ideig fog szerződéssel rendelkezni a Bayern Münchennél, amelynél Leroy Sané, Alexander Nübel, Marc Roca és Alphonso Davies 2025-ig van lekötve.

Musiala, múlt hét kedden 17 évesen és 363 naposan betalált a Lazio kapujába a 4-1-es német sikerrel zárult nyolcaddöntős Bajnokok Ligája-mérkőzésén, ezzel nemcsak a Bayern München történetének legfiatalabb gólszerzője lett, hanem angol játékosként is övé ez a rekord a legrangosabb európai kupasorozatban.

További tartalmak