Musorujsag
Élő Eredmények

Bor, kávé, energiaital és omlett – Jamie Vardy elképesztő meccs előtti rituáléja

Bor, kávé, energiaital és omlett – Jamie Vardy elképesztő meccs előtti rituáléja

m4sport.hu
Ritchie De Laet, a Leicester City korábbi belga válogatott védője érdekes dolgokat árult el Jamie Vardyról, az alakulat gólgyárosáról.
Fotó: EPA

Elképesztő karriert tudhat magáénak Jamie Vardy. A 34 esztendős csatár az amatőr ligából küzdötte fel magát egészen az angol élvonalig, amelynek az idei kiírásában eddig összesen 12-szer volt eredményes – Vardy ezzel jelenleg 115 gólnál jár a Premier League történetében, amivel bekerült a sorozat húsz legeredményesebb játékosa közé.

Mindez azok tudatában meghökkentő szám, hogy a támadó nem épp úgy hangol a mérkőzésekre, ahogy az megszokott lenne a profi sportolóktól.

Ritchie De Laet, a Leicester korábbi játékosa elárulta, hogy Vardy teljesen más módon készül: többek között energiaital, alkohol és pizza szerepel az angol válogatott játékos menüjében.

„A találkozók előtti este Jamie borozik, illetve pizzát eszik – idézi De Laet-et a Het Nieuwsblad. – Például amikor megdöntötte Ruud Van Nistelrooy rekordját és zsinórban 11 meccsen is gólt szerzett, az utolsó összecsapás előtti estén a buszsofőr vett nekünk egy üveg bort, amit becsempésztünk a hotelszobánkba. Én megittam egy pohárral, Vardy meg gondoskodott róla, hogy elfogyjon a többi.”

Jamie Vardy a Men’s Health magazinban korábban kendőzetlenül beszélt nem hétköznapi szokásairól.

fotó: EPA/Catherine Ivill

„Egy átlagos szombat délutáni meccs előtt, az ébredés után rögtön megiszom egy energiaitalt, harminc másodperc alatt eltüntetem” – árulta el Vardy.

„Reggelizni nem szoktam, nem is eszem egészen 11.30-ig, amikor is a menü szokás szerint omlett, sajttal és sonkával, illetve babbal. Emellé megiszom egy újabb energiaitalt, ezt is pillanatok alatt benyakalom. A délelőtt folyamán iszom egy dupla kávét is. A kezdés előtt másfél órával beérünk az öltözőbe, ott is lehúzok egy energiaitalt. Ezt már lassabban, ezt ugyanis elkortyolgatom a meccs előtti bemelegítésig, néhány kortyot aztán még hagyok a bemelegítés utánra is.”

Vardy önéletrajzi könyvében további dolgokat mesélt el a módszeréről.

„Fogalmam sincs már, hogy kezdődött, mert tényleg nem tudom, de a 2015–2016-os szezon előtt elhatároztam, hogy minden találkozó előtti este megiszom egy üveg bort. Egyáltalán nem vagyok babonás ember, de attól a naptól kezdve, hogy a Sunderland elleni idénynyitón egyből betaláltam, nem akartam változtatni a szokáson. Félig megtöltök egy kulacsot, aztán csak ülök, nézem a tévét és kortyolgatom a bort. Számomra olyan az íze, mint a szőlőléé, ráadásul sokat segít abban, hogy kikapcsoljak a meccs előtti este, éjszaka pedig könnyebben elaludjak. Úgyhogy ez az én módszerem: három Red Bull, sajtos-sonkás omlett babbal, egy dupla kávé, ezektől rohangálok a mérkőzésen, mint valami idióta.”

További tartalmak