Musorujsag
Élő Eredmények

Jürgen Klopp elárulta, ki a legjobb játékos, akivel valaha dolgozott

m4sport.hu
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere egy interjúban elárulta, a Bayern München csatára, Robert Lewandowski a legjobb futballista, aki valaha a kezei alatt dolgozott.
(Fotó: EPA/Lukas Bath-Tuttas/Pool)

Jürgen Klopp 2008 és 2015 között volt a Dortmund vezetőedzője, ezalatt kétszer megnyerte a Bundesligát, egyszer a Német Kupát és a BL-döntőig is eljutott, emellett pedig számos kiváló futballista nőtte ki magát a csapatban. A 2010-ben a Lech Poznantól szerződtetett Robert Lewandowski közülük is kiemelkedik, legalábbis a német szerint.

Klopp a Bildnek adott interjút, amelyben feltették neki a kérdést, ki a legjobb, akivel együtt dolgozott.

„Robert Lewandowski – jött az egyértelmű válasz. – Nem lenne igazságos, ha Lewyn kívül bárkit is mondanék.”

„Lenyűgöző mindaz, amit kihozott a benne rejlő tehetségből, minden egyes nap rendkívül keményen dolgozott, hogy azzá a labdarúgóvá váljon, akit ma látunk a pályán.”

fotó: EPA/PETER STEFFEN

Az 53 éves szakember külön kiemelte a 32 éves lengyel csatár munkához való hozzáállását és elkötelezettségét.

„Minden szükséges lépést megtett azért, hogy ilyen kiemelkedő gólvágóvá váljon, nem hagyott ki egyetlen lépcsőfokot sem. A játék minden elemét pontosan ismeri, minden szituációban tökéletesen tudja, mit kell tennie, merre kell mennie. Olyan, mint egy gép” – tette hozzá.

Lewandowski 2010 és 2014 között volt Klopp játékosa, 2011-ben és 2012-ben német bajnoki címet ünnepelhettek, 2013-ban tagja volt a BL-döntőt a Bayern München ellen elvesztő együttesnek, egy évvel később, szerződése lejártával pedig a nagy rivális játékosa lett.

Lewandowski 178 mérkőzésen 103 gólt szerzett a Dortmundban, de fejlődése ezután is töretlen maradt, a Bayern Münchennel minden megnyerhető trófeát elhódított, 2020-ban szinten mindenhol az év játékosának választották.

További tartalmak