Musorujsag
Élő Eredmények

Ömlött a vér a Slavia kapusának fejéből, Gerrard rasszizmus miatt fordult az UEFA-hoz

m4sport.hu
A Slavia Praha 3-1-es összesítéssel kiejtette az Európa-ligából a Glasgow Rangers együttesét, amely csütörtöki veresége mellett brutális játékstílusával keltett visszhangot a sajtó és a szurkolók körében.

Steven Gerrard együttese két piros lappal fejezte be a találkozót, de szigorúbb játékvezetés mellett akár többen is elhagyhatták volna idő előtt a pályát.

A második pirosat Leon Balogun kapta a 73. percben, miután a bíró felmutatta második sárga lapját. A két kiállítás közül brutalitásában kiemelkedik az első, Kemar Roofe 61. minutumban begyűjtött büntetése. A 28 éves csatár mindössze 6 percet töltött a pályán és már mehetett is zuhanyozni.

Roofe egy támadás alkalmával Ondrej Kolar kapusnak okozott súlyos fejsérülést. Íme az eset:

És a végeredmény:

Ondrej Kolarnak eltört a koponyacsontja és a stoplik miatt felszakadt a homlokán a bőr. A hálóőrt a 65. percben le kellett cserélni.

A Rangers csatárát a mérkőzés után rengeteg rasszista bántalmazás érte a közösségi médiában és Steven Gerrard egy, a találkozón történt eset miatt is kérte az UEFA vizsgálatát. Egyik játékosa szerint rasszista megjegyzést tett rá a rivális Slavia Praha futballistája.

A találkozó 87. percében a vendégek hátvédje, Ondrej Kudela valamit Glen Kamara fülébe súgott úgy, hogy eltakarta a száját, ezen a hazaiak színesbőrű finn légiósa láthatóan felháborodott.

Glen Kamara (balra) és Ondrej Kudela (középen) (Fotó: EPA/Ian MacNicol / POOL)

„A játékosom azt mondta, rasszista megjegyzést tettek rá. Dühös vagyok” – mondta Gerrard. „Ismerem Glent és száz százalékig megbízok benne. Egyébként is, ha valamit akarok neked mondani a futballpályán, miért kellene eltakarnom a számat és a füledhez hajolnom? Most az UEFA-n a sor, remélem, nem söprik a szőnyeg alá ezt az ügyet.”

A Slavia visszautasította a vádakat, közleményében azt írta, Kamara bántalmazta Kudelát a lefújás után, állítólag ököllel támadt rá az öltözőfolyosón. A védő azt állítja, hogy amit a középpályásnak mondott, nem volt rasszista.

„Kamara megtámadta Ondrej Kudelát, ököllel ütötte a fejét, ezt Steven Gerrard is látta. Az UEFA szintén jelen lévő képviselőjét is sokkolta ez a viselkedés” – állítja a prágai egyesület.

Az UEFA pénteken közölte, hogy vizsgálatot indított a lefújás után történtek miatt, de az ügyet csak az után kommentálja, hogy megismerte az ellenőri jelentést.

További tartalmak