Musorujsag
Élő Eredmények

Agnelli magyarázatot vár Pirlótól

Agnelli magyarázatot vár Pirlótól

m4sport.hu/A Bola
Óriási a feszültség az olasz bajnoki címvédő Juventusnál, miután vasárnap délután Torinóban verte 1-0-ra a zebrákat a bennmaradást küzdő Benevento. A klub elnökének, Andrea Agnellinek fogytán a türelme és kérdőre vonta vezetőedzőjét, miért nem jönnek a remélt eredmények.

A Juventus a 2011/12-s szezon óta abszolút egyeduralkodója Olaszországban, sorozatban kilenc bajnoki címet gyűjtött be a torinói klub, viszont a nemzetközi porondon hosszú ideje képtelen maradandót alkotni a klub.

A vezetőség az évek folyamán mindent megtett, hogy a csapat felüljön Európa trónjára, de erőfeszítéseik nem hozták meg a remélt eredményt. Cristiano Ronaldo megszerzése sem hozta meg az áttörést, sőt…

Már ezért is nehéz lehetett a klubelnök számára lenyelni a keserű pirulát, amikor a hónap elején fiai elvéreztek a Portóval szemben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ráadásul úgy, hogy a portugál bajnok több mint egy órát emberhátrányban küzdött végig.

Amúgy sem úgy alakul a szezon a nyáron szerződtetett klubikonnal, Andrea Pirlóval ahogyan az minimálisan elvárható. Az elmúlt évek alapján alap a bajnoki cím megvédése, de a Benevento elleni vereséggel a harmadik helyen álló Juve már 10 pontos lemaradást hozott össze az éllovas Interrel szemben.

Még 11 mérkőzése van hátra a Serie A-ban a csapatnak, így matematikailag megoldható a feladat, de ha azt vesszük figyelembe, hogy a milánói kék-feketék utolsó nyolc bajnokijukat megnyerték, inkább a lehetetlen kategóriába sorolható a címvédés.

Mindezek tükrében érthető Agnelli elégedetlensége, ráadásul neki a fülébe juthatott, hogy a Benevento elleni fiaskót követően tanúk szerint a Juve öltözőjében óriási ordítozás volt, egyesek szerint páran egymásnak is estek.

Jelen állás szerint az olasz kupa mentheti meg valamennyire a csapat szezonját. A fináléig eljutottak Ronaldóék, ahol az Atalanta vár rájuk. Korántsem lesz sétagalopp a trófea begyűjtése.

A kellemetlen vereség ellenére a mérkőzés után higgadt maradt Pirlo, bár csalódottságát nem rejtette véka alá.

„Nem volt különösebb nyomás rajtunk, azzal az elképzeléssel léptünk pályára, hogy a legjobbunkat nyújtjuk. Ez viszont egy nagyon rossz nap volt mindenki számára: a hozzáállás, a technikai hibák sora, minden. Így játszva azt kockáztatjuk, hogy végül kikapunk. Nem marad más, minthogy higgyünk magunkban és folytassunk az utat, amellyel harcban maradhatunk. A cél nem változott, de a hozzáállásnak radikálisan meg kell változnia. Tisztelnünk kell a mezt, amit viselünk” – nyilatkozta a lefújás után a Sky Sport Italiának a Juventus 41 éves mestere.

Kétséges, hogy ilyen magyarázattal megelégszik a klub első embere.

Borítókép: Andrea Pirlo (Fotó: EPA/EMANUELE PENNACCHIO)

További tartalmak