Egy kisfiú gyógyulásának érdekében elárverezik Ronaldo földhöz vágott kapitányi karszalagját

Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott szerbek ellni világbajnoki selejtezőjén vágta földhöz csapatkapitányi karszalagját, miután a játékvezető nem adta meg szabályosnak tűnő gólját.

A karszalagot a belgrádi stadion egyik dolgozója vette magához és az ereklyét most elárverezik, hogy a befolyt összegből segíteni tudják egy hat hónapos, gerincproblémákkal küzdő csecsemő gyógykezelését - írja a goal.com.

Az ötszörös aranylabdás portugál azt követően kapott dührohamot, hogy 2-2-es állásnál, a mérkőzés hosszabbításában egy előreívelt labdát kapásból ellőtt a kifutó kapus mellett, és a labda - a televíziós felvételek tanúsága szerint - teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó Stefan Mitrovic kirúgta. Ronaldóék ünnepelni kezdtek, Danny Makkelie játékvezető azonban nem adta meg a találatot.

A mérkőzésen sem a videóbírót, sem a gólvonal-technológiát nem alkalmazták. Később az UEFA reagált az esetre és elmondta, a csapatokon múlt, hogy nem használták a vb-selejtezőn a technikai segítségeket, amelyekkel elkerülhető lett volna a portugál szupersztár dühkitörése.

Így utólag jó vége lehet a történetnek azzal, hogy a földhöz vágott karszalag egy jótékonysági szervezethez került és elárverezése után segítségére lehet egy kisgyerek gyógyulásában.