„Ez kiábrándító volt” – Joachim Löw az északmacedónok elleni zakó után

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódottan értékelt, miután csapata szerda este óriási meglepetésre hazai pályán 2–1-re kikapott Észak-Macedóniától a világbajnoki selejtező 3. fordulójában.

Joachim Löw nem volt elragadtatva a csapata játékától (Fotó: EPA/DFB/Thomas Böcker)A 61 esztendős szakember nem kertelt, amikor a kínos vereségről kérdezték.

„Hatalmas csalódást érzünk egy ilyen mérkőzés után – mondta el Joachim Löw a találkozó utáni sajtótájékoztatón. – Ma is fáradtak voltunk, a támadásainkban nem volt meg a frissesség, túlságosan sokat hibáztunk. Bármikor, ha gyorsabban játszunk, veszélyesebbek lehetünk. Az ellenfelünk mélyen játszott, mi pedig egyáltalán nem tudtunk ezzel mit kezdeni. Összességében, ez kiábrándító volt.”

„De fontos, hogy ezúttal mindenki vállalja a maga felelősségét, játékos és tréner egyaránt. És gondolkodjon el azon, hogy mit csinálhatnánk jobban. Semmi esetre sem szabad elvesztenünk a hitünket a csapat erejében. És azt az érzést sem szabad elengednünk, hogy egy jó tornát játszhatunk júniusban és júliusban” – tette hozzá Löw.

A szövetségi kapitány azt is elárulta, csak később határoznak arról, hogy visszatérhet-e a válogatottba a korábban száműzött Mats Hummels és Thomas Müller.

„Erre ma, egy összecsapás alapján nem lehet válaszolni. A döntés majd májusban születik meg.”

Németország–Észak-Macedónia 1–2 (0–1)
G.: Gündogan (62., tizenegyesből), illetve Pandev (45+2.), Elmas (85.)