De Bruyne két évet hosszabított a Manchester Cityvel

A középpályás 2025-ig szóló szerződést írt alá klubjával.

A Manchester City szerdán a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a belga középpályás további két évre kötelezte el magát, így 2025-ig köti szerződés a klubhoz.


A belga válogatottal világbajnoki bronzérmes labdarúgó öt és fél éve játszik a manchesteri csapatban, és azóta kétszer nyert angol bajnokságot, egyszer FA Kupát és négyszer Ligakupát. A 29 éves támadó középpályást 2020-ban az év legjobbjának választotta az angol profi labdarúgók szervezete.

"Nem is lehetnék boldogabb" - idézte De Bruynét klubja honlapja. - Amióta 2015-ben csatlakoztam a Cityihez, mindig itthon éreztem magam. Szeretem a szurkolókat, a családommal itt telepedtünk le Manchesterben, a játékom pedig sokat fejlődött" - tette hozzá.

De Bruyne úgy véli, jelenlegi klubjában minden adott ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából, így új szerződése aláírása egyértelmű döntés eredménye volt.

"Pályafutásom legjobb futballját játszom itt, és őszintén úgy gondolom, hogy még jobb is lehet" - folytatta.

Txiki Begiristain futballigazgató úgy vélekedett: "ez egy nagyon jelentős pillanat a futballklub életében. Kevin vitán felül a világ egyik legjobb játékosa".

De Bruyne kedden góllal vette ki a részét a Borussia Dortmund 2-1-es legyőzéséből a Bajnokok Ligája negyedöntőjében zajló párharc első, hazai mérkőzésén. Mostanáig az összes sorozatot figyelembe véve 255 mérkőzésen lépett pályára a City színeiben és 65 gólt szerzett, valamint 105 gólpasszt adott.