Musorujsag
Élő Eredmények

Hummelst Kölnben felejtette a Dortmund

Hummelst Kölnben felejtette a Dortmund

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Furcsa, hogy a buszon senkinek nem tűnt fel, hiányzik a csapatkapitány-helyettes.

Az idei semmiképpen nem a Dortmund szezonja, amely 27 fordulót követően csupán 5. a Bundesligában, lemaradása pedig tetemesnek mondható 7 pont a 4. Frankfurttal szemben – a Ruhr-vidéki csapat 2015 óta először csúszhat le a Bajnokok Ligája-szereplésről.

Ez okozhat némi zavart a dortmundi fejekben, ugyanis a Bild beszámolója szerint a március 20-i, Köln elleni idegenbeli 2-2-es bajnoki után a játékosok olyan gyorsan buszra pattantak és annyira elcsigázottak lehettek, hogy egyikőjük sem vette észre, egy társuk hiányzik – méghozzá nem is akárki.

A Dortmund nemes egyszerűséggel otthagyta a stadionnál a világbajnok csapatkapitány-helyettes Matts Hummelst.

A 32 éves korábbi válogatott futballistának így aztán külön autóval, a klub néhány dolgozójának társaságában kellett visszatérnie Dortmundba.

A Bild úgy fogalmazott, a szégyenteljes eset tökéletes metaforája a csapat idei szezonjának.

Hummelst nem nagyon rázta meg az eset, a legutóbbi, hétvégi bajnokin gólt szerzett, igaz a csapat 2-1-re kikapott a negyedik és ezzel BL-selejtezős helyen álló Frankfurttól. A fiaskó után a klub vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke úgy nyilatkozott, eddig mindig megvédte a játékosokat, de ezentúl nem teszi. A meccs egyetlen pozitívuma, hogy Dortmundban játszották, így a klub minden játékosa a saját autójával térhetett haza.

 

További tartalmak