Musorujsag
Élő Eredmények

Solskjaer: Csoda kell a City befogásához

mti
A Manchester Unitednek csoda kell 11 pontos hátránya ledolgozásához a városi rivális Cityvel szemben az angol labdarúgó-bajnokságban – véli Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző.

A Manchester United a vasárnap a Tottenham vendégeként aratott 3–1-es győzelemmel kihasználta, hogy az éllovas City nagy meglepetésre hazai pályán kikapott az újonc Leeds Unitedtől. A 74 ponttal tabellaelső Citynek hat, a 63 pontos Unitednek hét mérkőzése van hátra a Premier League küzdelmeiből, és bár a norvég tréner nem tett le a bajnoki címről, reálisan látja az esélyeket.

Ole Gunnar Solskjaer (Fotó: EPA/Matthew Childs/Pool)

„Elméletileg nem lehetetlen, ám sok mindennek kell történnie hozzá. Leginkább egy csodának” – fogalmazott Solskjaer, hozzáfűzve: „néha történnek csodák”.

A United tavaly harmadikként zárt, 33 pontos lemaradással a bajnok Liverpool és 15-tel a City mögött. A vezetőedző a győzelmek mellett azt várja csapatától: bizonyítsa be, hogy fejlődött az elmúlt kiíráshoz képest, és olyan közel kerüljön a Cityhez, amennyire csak lehetséges.

A Manchester United csütörtökön az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján, idegenbeli 2–0-s sikerét követően fogadja a Granadát, majd vasárnap a Burnleyt látja vendégül a bajnokságban.

További tartalmak