Musorujsag
Élő Eredmények

A Barca elnöke a kupagyőzelem után még biztosabb Messi maradásában

A Barca elnöke a kupagyőzelem után még biztosabb Messi maradásában

MTI
Joan Laportának, az FC Barcelona régi-új elnökének meggyőződése, hogy Lionel Messi náluk folytatja karrierjét, miután a katalán elitalakulat szombaton az argentin labdarúgó hathatós közreműködéséve elhódította a spanyol Király Kupát.
Messi két góllal vette ki a részét a kupagyőzelemből. EPA/Spanish Royal Soccer Federation 

Joan Laporta azt követően nyilatkozott Messi ügyében optimistán, hogy a Barca a sevillai kupadöntőben 4-0-ra verte az Athletic Bilbaót, nem kis mértékben az argentin világsztár két góljának és parádés játékának köszönhetően. A katalánok történetük során 31. alkalommal zártak a sorozat élén, maga Messi pedig hetedszer emelhette a magasba a Copa del Reyt, csapatkapitányként azonban először. Ez volt pályafutásának 35. trófeája a Barcelonával, amelyben 2004 óta szerepel.

Az argentin a közelmúltban többször kilátásba helyezte: nyáron, szerződése lejártával távozik az együttestől, ami megkerülhetetlen témát jelent hónapok óta a klubnál. Laporta a kupagyőzelem után kiemelte: Messi a világ legjobb játékosa, akit nagyon szoros kötelék fűz a katalán klubhoz.

“Meggyőződésem, hogy maradni akar, és mindent megteszünk azért, hogy ez így is történjék. Ő is láthatta, hogy remek társaság támogatja, amely gyönyörű futballt képes játszani” – mondta a márciusban elnökké választott Laporta.

Messi nem mondott semmit a jövőjével kapcsolatban, de dicsérte csapatát, amiért a szörnyű szezonkezdeten túljutva megnyerte a Király Kupát és harcban van a spanyol bajnoki címért is. “Egészen különleges ezt a kupát a klub kapitányaként felemelni, nagyon boldog nap ez számunkra” – jelentette ki.

Ronald Koeman, a Barcelona holland edzője is fejet hajtott Messi teljesítménye előtt: “Leo éveken át demonstrálta, hogy ő a világ legjobb játékosa és ma nagyon hatékony volt, de kijár a dicséret az egész csapatnak. Rendkívüli szinten játszottunk, megérdemeltük a kupát” – fogalmazott a tréner.

További tartalmak