Musorujsag
Élő Eredmények

A németek nem kérnek a Szuperligából

A németek nem kérnek a Szuperligából

ESPN
A Bayern Münchenhez hasonlóan a Borussia Dortmund sem kíván csatlakozni a Szuperligához – szögezte le Hans-Joachim Watzke, a klub elnöke.

Az Európai Klubok Szövetségének vasárnapi tárgyalásán – az ECA éléről mondott le Andrea Agnelli, a Juventus első embere – két klub képviselői egyetértően utasították el csatlakozásukat a szakadár versenysorozathoz. Watzke arról számolt be, hogy egyöntetűen mondtak nemet a Szuperligára.

Német lapinformációk szerint az RB Leipzig is hasonlóan vélekedik az ügyben.

A Szuperligát hat angol, és három-három olasz és spanyol klub hozta létre, de a lebonyolítást húsz csapatosra tervezik, és az alapítókon – valamint a szezononként változó további öt résztvevőn – túl három fix szereplőről szólnak a hírek. Leginkább a Paris Saint-Germain mellett a Bayernt és a Dortmundot vizionálták több helyen is erre a három helyre – írta a BBC.

A németek azonban a BL reformja mellett álltak ki, melyről hétfőn ülésezik az európai szövetség. A Német Labdarúgó Szövetség egyértelmű állásfoglalást is közreadott a Szuperligával szemben.

Az UEFA vasárnap délután kemény szankciókkal fenyegette meg a Szuperligát tervező klubokat. Az európai szövetség – melyet a nemzeti szövetségek (mások mellet az olasz, a spanyol és az angol) is támogatnak az új elitliga elleni fellépésben – jelezte, hogy az érintett csapatok arra számíthatnak, hogy semmilyen nemzetközi, és nemzeti sorozatban sem vehetnek majd részt, azaz hazájuk bajnokságában sem, ezen felül pedig a klubok játékosait eltilthatják a válogatott szerepléstől. A Szuperliga bejelentői ugyanakkor hangsúlyozták, szeretnének együttműködni a hazai és nemzetközi szövetségekkel.

További tartalmak