Musorujsag
Élő Eredmények

A Szuperliga a futball minden szereplőjét segíteni fogja – állítja Pérez

mti
A labdarúgás egészére jó hatással lesz a Szuperliga – vélekedik a projekt első emberének választott Florentino Pérez és alelökei, akik közül Andrea Agnelli már le is mondott az Európai Klubok Szövetségének éléről.

„A futball az egyetlen sportág a világon, amelynek több mint négymilliárd követője van. A legnagyobb klubok képviselőiként a mi felelősségünk, hogy megfeleljünk a szurkolók kívánalmainak” – fogalmazott Perez, aki szerint az új bajnokság „a labdarúgás minden szintjét segíteni fogja”.

Florentino Pérez (fotó: EPA/YOAN VALAT)

„Azért egyesültünk ebben a kritikus pillanatban, hogy átalakítsuk az európai versenyrendszert, és olyan alapot teremtsünk, amely fenntartható a jövőben, jelentősen növelve a szolidaritást” – mondta a Szuperligában alelnökké választott Andrea Agnelli, a Juventus elnöke, aki lemondott az európai klubokat tömörítő szervezetben (ECA) betöltött elnöki posztjáról.

Andrea Agnelli (fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO)

Az ugyancsak alelnök, a Manchester Unitedet vezető Joel Glazer arról beszélt, hogy a Szuperliga új fejezetet nyit az európai futballban, amely biztosítja az első osztályú versenyt és lehetőségeket, valamint a nagyobb pénzügyi támogatást a futball piramisának.

Az UEFA vasárnap délután kemény szankciókat helyezett kilátásba, nem sokkal később 12 klub nyilatkozatban jelezte a Szuperliga megalapítását. Az európai szövetség – melyet a nemzeti szövetségek (mások mellet az olasz, a spanyol és az angol) is támogatnak az új elitliga elleni fellépésben – jelezte, hogy az érintett csapatok arra számíthatnak, hogy semmilyen nemzetközi, és nemzeti sorozatban sem vehetnek majd részt, azaz hazájuk bajnokságában sem, ezen felül pedig a klubok játékosait eltilthatják a válogatott szerepléstől. A Szuperliga bejelentői ugyanakkor hangsúlyozták, szeretnének együttműködni a hazai és nemzetközi szövetségekkel.

Hétfőn egyébként az UEFA végrehajtó bizottságának ülésén döntenének a Bajnokok Ligája 2024-es megújításáról.

További tartalmak