Musorujsag
Élő Eredmények

Húsz csapat, két csoport, akár már ősszel – a Szuperliga tervei

Húsz csapat, két csoport, akár már ősszel – a Szuperliga tervei

BBC
A tervek szerint 20 csapattal indulna a Szuperliga, amely több bevételt termel majd, mint a Bajnokok Ligája.

A Real Madrid elnök, Florentino Pérez vezetésével létrejövő Szuperliga vasárnapi közleményében az áll, hogy 15 állandó résztvevője lenne az új sorozatnak – tehát 12 alapító topcsapaton kívül további három, egyelőre meg nem nevezett induló, valamint az előző szezon eredményei alapján öt klub csatlakozna.

A mérkőzéseket hétköznap rendeznék, így a résztvevő klubok ugyanúgy szerepelnének a nemzeti bajnokságokban. Az új szervezet szeretne együttműködni az UEFA-val és a FIFA-val is.

A tervek szerint – a lehető leghamarabb, akár már idén – augusztusban két tízcsapatos csoportban kezdődnének a küzdelmek, minden együttes kétszer találkozna valamennyi riválisával, az első három egyenesen a negyeddöntőbe jutna, míg a negyedik és ötödik helyezettek egymással küzdenének meg a fennmaradó két helyért. Onnantól oda-visszavágós alapon folytatódna a sorozat, majd május végén semleges helyszínen tartanák a döntőt.

A kommüniké hangsúlyozza, a Szuperliga több pénzt fog termelni, mint a BL, így a bevételek elosztása is magasabb bevételt jelent majd a résztvevőknek.

Az UEFA vasárnap délután kemény szankciókkal fenyegette meg a Szuperligát tervező klubokat. Az európai szövetség – melyet a nemzeti szövetségek (mások mellet az olasz, a spanyol és az angol) is támogatnak az új elitliga elleni fellépésben – jelezte, hogy az érintett csapatok arra számíthatnak, hogy semmilyen nemzetközi, és nemzeti sorozatban sem vehetnek majd részt, azaz hazájuk bajnokságában sem, ezen felül pedig a klubok játékosait eltilthatják a válogatott szerepléstől.

További tartalmak